Rusza sprzedaż lotów z Krakowa do Dubrownika
Polskie tanie linie lotnicze Centralwings rozpoczynają sprzedaż biletów na połączenie Kraków (Balice) - Dubrownik.
Pierwsi pasażerowie polecą samolotami polskiego taniego przewoźnika ze stolicy Małopolski do słynnego miasta na południu Chorwacji już 10 czerwca 2008 roku.
Połączenie z Krakowa do Dubrownika jest częścią oferty wakacyjnej tzw. czarter-mix, w ramach której linie Centralwings sprzedają pasażerom indywidualnym bilety na loty charterowe do atrakcyjnych turystycznie miejsc w południowej części Europy.
Nowe połączenie do Dubrownika będzie realizowane raz tygodniu, w każdy wtorek. Lot odbywać się będą w okresie od 10 czerwca do 23 września 2008 roku.
Dubrownik, leżący w południowej części Dalmacji, zwany jest perłą Adriatyku. Jego historia sięga VII wieku. Miasto słynie ze swojej starówki otoczonej potężnym murem, którego wysokość sięga nawet 25 metrów. Stare miasto w Dubrowniku znajduje sie na liście światowego dziedzictwa kulturalnego UNESCO.
Oprócz Chorwacji na liście portów docelowych Centralwings znajdują się lotniska w Bułgarii, Grecji, Portugalii, Hiszpanii i we Włoszech.
Komentowanie dostępne dla zalogowanych użytkowników
paolo-79
2008-04-02 12:51
wojtek:napisales cos co podzielam wiec napisalem to.Nie robie nigdy ''NIE'' dla reguly;)Stenus:nic sie nie wali,calkiem odwrotnie;)
Jak startowałem ze Splitu to widziałem ładny stadion, zapewne ten na którym odbywałyby się mecze Euro 2012.
matko jedyna! Swiat sie wali! wojtek i paolo zgody nabrali...
paolo - co się stało, nie naskoczyłeś na mnie, jeszcze mi rację przyznałeś? Jakieś pozytywne zmiany zaszły :)
FCB to moja ulubiona drużyna, już myślałam, że się na nich obrażę za te porażki... Pamiętam, że podczas mundialu w 1998 roku kibicowałam właśnie Chorwacji i byli 3! :)
paolo-79
2008-04-01 22:57
gral:nie po tym mnie oceniaj hehe..aynis:tu juz czekalo sie na nich z szubienicami paralisatorami etc hehe...ale udalo sie...ja mimo to placze bo moja Roma bez Totti'ego padla jak mucha znow pod ManUtd;(((sorry za OT...czy w DBV jest jakis football team?
Dobrze chociaż, że wygrali, bo już zaczęłam mieć pewne obawy po ostatniej porażce z Betisem :O
eee widać że półwłoch z ciebie. prawdziwemu włochowi nie przeszkadza wiek :)
paolo-79
2008-04-01 22:47
aynis:no to racja,a caly dom i duza grupa przyjaciol to idealne wakazje,z taka ekipa nie wazne mi nawet czy jestem na biegunie czy w lesotho...;)tak czy tak ceny ce zero na tej trasie sa dla mnie wieksza sensacja jak vittoria slabej Barçy u Schalke kilka minut temu;)
paolo-79
2008-04-01 22:45
gral:wczasowiczka byla ponad moj przedzial wiekowy...ale ucieszylem ja dobra rada...:)
paolo: hoteli nie lubimy :] Wynajmujemy od razu cały dom, a dość często życzą sobie właśnie takie co najmniej tygodniowe pobyty od soboty...
paolo i co było dalej? zlitowałeś się? :)
paolo-79
2008-04-01 22:37
racja wojtek...aynis:turnusy?czyli jak?nie mozna wtorek-wtorek sobie znalezc hotel?moze lepiej zostac dluzej jak klasyczny turnus;)kiedys uslyszalem od wczasowiczki polskiej w italii taki zal po tylko 7 dniach w Italii 'turnus mija a ja niczyja' ;(((moze jak zostanie az do wtorku bedzie 'czyja' hihi
My wybieramy się teraz do Chorwacji i z naszej licznej grupy 14 osób jedenaście z nich będzie jechało pod Dubrownik samochodem z Gdyni, około 2000km. Ja planuje polecieć z Londynu do Triestu, najbliżej jeszcze wychodzi a i najtaniej. Bo LCC, które latają do Chorwacji mają zabójcze ceny...
jest samochod, bo jakos ciezko tam doleciec. ja ze znajomymi lecac na lodke w wakacje 2006 z rozkosza skorzystalismy ze Sky Europe, ktory wlasnie zaczal tam latac, placac 264 zl za Krakow-Split i 145 zl za powrot Dubrownik-Krakow. (nie wiem czy w sezonie 2007 tez byly te loty)
Widzę, że wreszcie zmądrzeli. Gdyby mieli takie ceny na pozostałych lotach charter-mix to latali by zawsze z kompletem pasażerów. Ale z drugiej strony kto kupiłby droższe bilety? Do Chorwacji wciąż najpopularniejszym środkiem transportu jest samochód.
mi sie wydaje, ze co dopiero dodali tą trase to dlatego taka cena, pewnie za tydzień bedzie dwa razy drozej
no super cena :-) jak na wakacyjne polaczenie :-)
To jest do tej pory najtańsze połączenie do Chorwacji, jakie znalazłam - akurat przeglądałam loty w okolice Dubrovnika, ale ja to potrzebuję loty piątek, sobota a powrót niedziela. Ceny jednak bardzo zachęcające...
sierpniowe i wrzesniowe loty równiez w tej cenie...