Brak lotów

Opinie

17/06/2012 10:01
10 Zalety: POZ AYT POZ - w obie strony spokojnie i punktualnie, samolot nie pierwszej młodości ale ok

Wady: Brak
07/06/2012 23:29
10 Zalety: POZ AYT 6.06 kolejny raz lecę z enterem i kolejny raz daje + , czysto, przed czasem , obsługa uśmiechnięta , naprawdę polecam !

Wady: Brak
08/09/2011 20:32
10 Zalety: Byłem z nimi 2 razy w Egipcie . Wszystko ok , nie mam żadnych zastrzeżeń . Wszystko super zorganizowane . Na jednym i drugim wyjeździe musieliśmy korzystać z pomocy medycznej - rezydentka bardzo pomocna - maja umowy z naprawdę dobrymi klinikami - za każdym razem pomoc bezpłatna . Kupowalem tez w tym biurze wycieczki do luxoru , kairu - moge powiedziec ze rewelacyjni przewodnicy - naprawdę ogromna wiedza !!! Nie dajcie sie namówić na wycieczkę z lokalnych biur bo to porażka , wiem bo dałem sie namówić na Izrael - polskie biuro z Sharm al sheik - fakt dużo taniej jak w exim ale pilot egipcjanin zostawił nas na granicy z izrealem i wiecej juz go nie widzieliśmy - cała wycieczka bez pilota :-//

Wady: Nie było
08/09/2011 20:15
10 Zalety: 03.09.2011 wróciłem z Turcji , naprawdę mogę polecić to biuro , super rezydentki - kontaktowe miłe pomocne . Turcje to biuro ma opanowana do perfekcji , no i maja nalepsza cene , wybraliśmy hotel z najwyzszej polki - cena była o ok 4000 zł niższa jak w neckerann czy tui

Wady: Nie było
08/09/2011 20:09
10 Zalety: Bylem z tym biurem w Turcji w 2010 roku , wszystko w porządku , dobry kontakt z reydentka. Uczestniczyła rownież w wycieczkach. Nie mam zastrzeżeń

Wady: Ne było
04/09/2011 22:27
9 Zalety: 03.09 AYT-POZ przelot ok , cały czas informacje o tym gdzie przelatujemy , darmowa bułka , napoje . Samolot SP-ENF nie nowy ale w srodku w dobrym stanie

Wady: Minusem jest złe nastawienie jakie miałem czytając opinie , teraz wiem ze niepotrzebnie sobie głowę zawracalem.
30/08/2011 08:21
10 Zalety: 27 sierpień POZ-AYT , spokojny lot , bez opóźnień . Wszystko w porządku . Pilot cały czas informował o przelocie nawet mówił ze dziś waga startowa samolotu to ok 98 ton:-) , stewardesa pomocna uśmiechnięta. Kilka razy lecialem czarterami z Berlina i bez porównania wole lot z polski. W sobote lecialem Enter air SP-ENC 737 400 nie wiem na co wy ciagle narzekacie ze stare te 400, może i nowe nie są ale w dobrym stanie . No ale ja nie jestem ekspertem lecialem najwyżej kilkadziesiąt razy. Nie to co większość na tym forum ;-)

Wady: Minus dla pasażerów za zostawiony bałagan
24/08/2011 18:57
10 Zalety: Hehe nie masz sie czego obawiać tydzień temu wróciłem i wszystko ok , samoloty może nie najnowsze ale ok. Spokojny lot. Za tydzień lecimy do Turcji z Poznania , myśle ze rownież będzie ok. Wracając do opini to zgadzam sie z tobą ze włos sie jezy. Ale mi akurat nie od opinie tylko od ludzi w samolocie, 90% dało za wycieczkę 1000zl z chcą żeby były warunki przynajmniej jak w cathay . To są low - a większość płacze ze trzeba płacić za kanapkę , dla większości to pierwszy lot a udają ekspertów :-) , czasami mam wrażenie ze my Polacy jeździmy na wczasy nie po to zeby wypoczac tylko po to aby innym truc du..pe a zaczynamy juz w samolocie . Bo kanapki za stare , albo za drogie a i trzęsie podczas lotu , a to brudno a to pilot mało mówi a to znowu cały czas gada . Hehe zawsze zle. Ja juz w tym roku lecialem z 30 razy, moze to i duzo moze i malo ale ku zaskoczeniu niektórych mam wrażenie ze turbulencje nie zależą od lini i starości samolotu :-)

Wady: Żeby polepszyć sobie humor poczytaj o innych liniach. A najlepiej o YES tam pracownicy maja obowiązek dodawania pozytywnych opini , zobacz ostatnie kilkadziesiąt .
05/08/2011 10:02
10 Zalety: Witam , niedlugo bede korzystac z usług tego przewoźnika więc sam postanowiłem zapytać jak to jest naprawdę ze stanem ich samolotów i jak sie odnosi do opini na tym forum :-) Ta odpowiedz mnie satysfakcjonuje i jak tak popatrzeć na ludzi w czarterach zaczynam sie z nią zgadzać , poniżej otrzymana odpowiedz Witam trudno jest mi skomentować opinie na forum. Możemy zakładać bowiem różne scenariusze związane z komentarzami: 1) Kilka tygodni temu zwróciła się do nas firma PR-owa oferująca usługi moderowania forów w internecie zarowno pod kątem usuwania niepochlebnych  opinii o nas, jak i pod kątem pisania opinii o naszej konkurencji. My pogoniliśmy tę firmę. 2) Opinie mogą pochodzić od naszych pasażerów, którzy przeżyli niefortunną przygodę w czasie podróży z nami. W takim przypadku oczywiście nie mamy na swoją obronę nic poza stertą pochwał, które również do nas napływają. Przewozimy około 150.000 pasażerow miesięcznie i niestety różne przypadki mogą się zdarzyć. Samoloty nasze wylatują z trzech baz - w Warszawie, w Katowicach i w Poznaniu z samego rana (pomiędzy 4.30 a 9.00). Przed wylotem, w nocy są sprzątane i naprawiane. Następnie zawożą pasażerow do portu docelowego, gdzie są sprzątane i tankowane. Samolot stoi w porcie zagranicznym tylko 40 minut i jest sprzątany przez tamte służby. Jednak nie jest to sprzątanie połączone z "praniem tapicerki". Niestety nie ma na to czasu. Następnie samolot wraca i znowu w Polsce (np. w Gdańsku) stoi jakieś 50 minut po czym leci dalej. Ten sam zestaw jest powtarzany jeszcze dwukrotnie w ciągu dnia aż do późnej nocy. Może zdarzyć się, że ktoś wyleje na pokładzie coś tak śmierdzącego, że nic z tym nie da się zrobić bez porządnego mycia samolotu. Mycie jest dopiero po przylocie do portu bazowego. Tak niestety bywa i nie łatwo jest to naprawić. Taka sama sytuacja jest z oparciami foteli i stolikami. Nie ma jak wymienić stolika na ktorym ktoś usiadł zanim samolot nie wróci do bazy. Każda praca na samolocie musi być wykonana przez certyfikowany personel z odpowiednimi uprawnieniami i upoważnieniami. Części są specjalnie certyfikowane, więc nie można ich sobie brać w każdym porcie poza bazą. Naprawiać możemy dopiero po powrocie. Na rejsach samolotami biznesowymi np na trasie WAW-AMS nie widać ludzi siadających na oparciach foteli, śpiewających piosenki. Było by może fajniej, ale na pewno nie wszystkie oparcia są w stanie przetrwać taką wesołą wycieczkę. My na takie zachowanie nie narzekamy, gdyż chcemy by ludzie czuli się u nas na pokładzie swobodnie i wesoło. Ma to jednak swoje złe strony, bo na następnym rejsie tego dnia inny pasażer ma połamane oparcie lub stolik. Taka już jest nasza misja.   Jednak tak jak wspominałem powyżej, przewozimy ponad 150.000 pasażerow miesięcznie i otrzymujemy mnóstwo pochwał od pasażerow zadowolonych z jakości serwisu oraz z przyjaznej atmosfery, więc proszę się nie martwić. Zapraszam do latania z nami. Mam nadzieję, że rejs będzie przyjemny. Pozdrawiam Grzegorz Polaniecki

Wady: Póki co nie ma, ale za PR 10 na plus ;-)
28/07/2011 23:01
10 Zalety: Polecam , byliśmy z nimi na Krecie , opieka rezydentów bardzo dobra. Hotel lepszy jak był w opisie. Wszystko ok - naprawdę mogę polecić. Zgadzam sie gościem poniżej ze rezydenci są potrzebni w naglych sytuacjach. Ale nasi turyści zamiast wypoczywac chodzą sprawdzac czy napewno są na dyżurze :-) . Najbardziej załamuje nie ze dużo ludzi leci na wczasy żeby truc dupę wszystkim dookoła , a to zły pokój a to za malo urozmaicone jedzenie a to za mało alkoholu w drinku a to ża drogo a to to a to to chodzą i tylko głowę susza. Zaplaca z 3 tys za wczasy i chcą żeby ich na barana noszono

Wady: Ku zaskoczeniu zawiedzionych - Nie było !