Air India tranformuje w ostatnich latach dużą część floty; m.in. zamówili sporo B787 i B777 (już kilka mają); wycofali tez większość starszych maszyn, zwłaszcza A310. Ale jak wygląda u nich praktyka, to nie wiem, bo nia miał okazji korzystać z ich usług:)
marecki: No wlasnie przed chwila tez sprawdzilem :-)
hamburg: nie jest jeszcze, ma przystąpić od 1 lutego 2009 (wg przewidywań). Na razie sojusz poszerza się o MS od lipca.
dodam moje zrodlo. Gazeta ,,Welt Kompakt´´ z konca marca (lecialem wtedy do KRK na spotkanie :-))
marecki: A czasami Air India juz nie jest w Star Alliance? Cos kiedys wlasnie czytalem o tym....ale pewien nie jestem.
W ogole o Air India slychac jakies dziwne rzeczy. Pasazerowie skarza sie na stare wyposarzenie samolotu....podobno smierdzi w kabinie. I odwoluja loty nie placac pasazera odszkodowania.
...od przyszłego roku ma przystąpić do Star Alliance (urwało mi poprzedni wątek:-o)
Perosnel pokładowy Air India skarży się na limity wagi, które stosuje wobec nich pracodawca. Są one wyliczane na podstawie wieku i wzrostu danej osoby. Prasa opisuje przypadek jednej ze stewardes z 26-letnim stażem pracy, której odmówiono dopuszczania do pracy i wypłaty pensji z racji zbyt dużej wagi ciała. Kobieta przy 164 cm wzrostu, waży ok. 67 kg. Przy okazji dodam, że Air India od pryszłego roku