Komentowanie dostępne dla zalogowanych użytkowników
paolo-79
2010-10-22 02:35
mnie Ryan skasowal Krakow-Reus 19.10. z powodu strajku w Francji, ale info dostalem per mail juz 15.10, wiec moglem zmienic na Poznan Reus dzien wczesniej. Natomiast jesli kasuje rejs z jakiegos powodu Wizz i dowiadujesz sie o tym dopiero na lotnisku, to musi byc malo mile..a tablica Okecia to pomylka. Kiedy PPL zrobi zintegrowany system tak jak w ES ma aena? Wszystkie loty z/do Hiszpanii maja dokladne info o ktorej wyladowal/wystartowal..
Lotnisko Okęcie na FB wyjaśniło, że za późno dostało od linii oficjalne informacje o odwołaniu lotów. Jeśli to prawda, to Wizz sam sobie winny. Jak mu nie zależy, to nie.
[...]Te "odwołania" na warszawskiej tablicy to są już od 5 października, kiedy widziałem je codziennie przez kilka dni. To kto tutaj jest niepoważny?![...]hm, Stenusie to mieszkałeś parę ładnych dni na Okęciu pewnie za free:))
To problem nie tylko Wizzaira. Tak samo jako odwołane widoczne są rejsy charterowe usunietę z rozkladów po wakacjach i po korekcie rozkładów wynikających z upadku Orbis Travel. Sporo czasami trzeba włożyć energii żeby wyjaśnić klientom, że to nieprawda, że odwoływanych jest dużo czarterów do Turcji:)
tablica WAW zawsze była do dupy. I dalej jest - np. widać przy spóźnionych lotach planowaną godzinę lądowania, ale jak wyladuje, to jest Landed. Już bez podania godziny. I nie wiadomo, czy ontime, czy 3 godziny później. ale oni wolą marnować energię i kasę na bzdury (np. żeby ich zwać szopenem) niż na przydatne pasażerom konkrety
To w takim razie jest to skandal, bowiem to działa niezwykle źle wizerunkowo na Wizza, jak się widzi tyle odwołanych rejsów, które odwołanymi nie są...
Wystarczyło by żeby wpisywali NIE OPERUJE tak jak robią to Balice lub Pyrzowice ale oni nie znają chyba takiego określenia wolą wszystko wpisywać jako ODWOŁANY.
ddarek: kasa doszła dzisiaj :D:D:D już ich lubię :D
Tak wiemy Gral że pani z Call-Center powiedziała Ci że kasa dojdzie w 14 dni :D a prawidłowo mają chyba 21 dni na oddanie kasy na konto :).Musze poszukać na necie gdzie pisze do dokładnie że jest 21 dni a nie 14 : )
ddarek: ale czad. no to wizz powinien ostro opierdzielić lotnisko "szopę", bo bardzo psuje to jego wizerunek. loty, które zniknęły z rozkładu nie mają prawa widnieć jako odwołane.
hmmm ja to bym bardziej ufał tablicy niż słowom pani z call center Wizza.
Odwołane są w tym sensie że W6 od połowy września zmniejszył liczbę lotów i lotnisko Okęcie ma w swojej bazie wpisane te loty jako ODWOŁANE a tak naprawdę to są te loty które zostały okrojone.
Przykłady:
Oslo-Torp lata teraz tylko we Wtorek,Czwartek,Sobota :).Dziś mamy Poniedziałek i lot jest wpisany jako ODWOŁANY ale wcale nawet takiego lotu dziś nie było z Okęcia.
Przykład inny to O2 Warszawa-Wrocław loty Zostały już skasowane a warszawska strona pokazuje ten rejs jako Odwołany.To nie wina W6 tylko Strony Lotniska Okęcie :).Mam nadzieję że napisałem tak że mnie zrozumieliście :)
Te "odwołania" na warszawskiej tablicy to są już od 5 października, kiedy widziałem je codziennie przez kilka dni. To kto tutaj jest niepoważny?!
To już nie pierwszy raz tak jest, ale to tylko tablica. Ostatnio jak moja żona leciała to było dużo odwołanych lotów i aż zadzwoniłliem do Wizzair-a i Pani powiedziała mi, ze nawet jednego dzisiaj nie odwołali, a z tablicy na stronie lotniska wynikało, że odwołali przynajmniej 4 loty....
Może któryś z warszawskich samolotów im się popsuł?
sadaml32
2010-10-18 15:43
Ja też odniosłem takie wrażenie ze coś kiepsko im idzie owołują loty spóxniają się często zero informacji. Teraz są strajki Franca już wczoraj informowała o odwołaniach a ci nic cisza a później jak się okaże że też odwołano to siedź jak idiota na lotnisku. Są mało poważni.
mpawelec
2010-10-18 15:18
z systemu wynika, że loty te zostały w dniu dzisiejszym odwołane. Coś często ostatnio WiZZ odwołuje loty :-(
Czyli mogą być rozbieżności między tablicą a rzeczywistością?
Ostatnio w WAW dość często im się to zdarza, przynajmniej tak wynika z tablicy.
Zaskakująca wygląda tablica odlotów z Okęcia. Czyżby Wizz miał jakieś problemy? W6 432 Barcelona Wizz Air 12:55 odwołany, W6 458 Goeteborg Wizz Air 17:05 odwołany , W6 442 Malmo-Sturup Wizz Air 18:25 odwołany