Komentowanie dostępne dla zalogowanych użytkowników
Makswarych
2015-09-28 17:25
W ogóle z kierunkami rosyjskich linii to jakieś chamstwo... Petersburg - Pardubice, z Pragi Kazań, Samara, Ufa, Jekatynburg, Nowosybirsk, Rostów nad Donem, 4 linie do Moskwy, 2 do Petersburga, a w Polsce KRK zamykają "bo mały popyt", a do WAW to tylko Aeroflot (aż) 3 razy dziennie.
Aeroflot zawiesza sprzedaz biletow na Ukraine od 25 pazdziernika w zwiazku z sankcjami nalozonymi przez Ukraine na linie lotnicze Rosji...
zobacz link
Czy wraca Aerroflot do Krakowa?
@maciek-waw, 3 rejs to dla Aeroflotu dodatkowi pasazerowie do Azjii, sam latam w tym kierunku bardzo czesto i wlasnie rosyjskim przewoznikiem, co do posilkow, to radzilbym sprawdzic jaka jest ich dostepnosc przy kupnie biletu / polecam posilek koszerny/i wtedy dopiero opierac sie o opinie innych ...
maciek_waw
2015-07-13 22:00
@mietek, Ho Chi Minh będzie na czarterach Rainbow Tours. Co do serwisu Aeroflotu, nie miałem (szczęśliwie) okazji sprawdzać, jednak czytałem w opiniach wiele najgorszego.
gość_50884
2015-07-10 14:54
Moze byc ciekawa alternatywa bo SU ma akurat czesto dobre ceny, a serwis i jakosc na pokladzie jest zaskakujaco dobra.
Ja myślę, że bogata siatka połączeń Aeroflotu w połączeniu ze spadkiem wartości rubla może być bardzo ciekawą alternatywą dla Emirates i Qatar.
@maciek_waw: Ho Chi Minh bezpośrednio z WAW? Czyżbyś więdział coś czego nie wiemy?:)
maciek_waw
2015-07-10 08:34
Ruską maszynę podstawią, o zgrozo :O
"Nowy rejs umożliwi pasażerom jeszcze wygodniejsze przesiadki na rejsy do Azji, m.in. do Bangkoku, Seulu, Ho Chi Minh, Pekinu czy Tokio." - na wszystkich tych kierunkach będzie można polecieć bezpośrednio z WAW!
maciek_waw
2015-07-10 08:33
Ruską maszynę podstawią, o zgrozo :O
"Nowy rejs umożliwi pasażerom jeszcze wygodniejsze przesiadki na rejsy do Azji, m.in. do Bangkoku, Seulu, Ho Chi Minh, Pekinu czy Tokio." - na wszystkich tych kierunkach będzie można polecieć bezpośrednio!
Ja jestem niemal pewien, znając naszego Wielkiego Sąsiada, że jak przyjdzie co do czego to cofną LOTowi pozwolenie na loty nad Syberią. Wówczas nie powinniśmy się zawahać i w ogóle skasować im możliwośc latania do Wawy.
adam7691
2015-07-09 17:05
obawiam się, że nie jest to najszczęśliwsza decyzja, połączenie może odebrać pasażerów LOT z Pekinu, Tokio itd. ....
chyba, że przelot nad Syberią pokryje ewentualne straty
Do gość1db07-skąd masz takie informacje, że z KRK latał pusty,może to odejście miało też podłoże polityczne, tak długo Moskwa walczyła o loty do KRK , żeby po krótkim czasie odpuścić i pozwolić naszym na loty nad Syberią. 5 lotów dziennie do WAW będzie ,a 4 loty tygodniowo do KRK to za dużo. Po Krakowie dużo słychać ruską mowę , ale to chyba ukraińska społeczność.Myślę jednak ,że to połączenie kiedyś wróci.
gość_d4c67
2015-07-09 15:28
ew. coś za coś za loty nad Syberią :)
gość_1db07
2015-07-09 15:09
Czyli 'przeniesli' krakowski rejs do WAW... Ma to sens - KRK latal pusty, WAW ma szanse na powodzenie...
czyżby Aeroflot już rozpoczął konkurencję z LOTem na LH...