Opinie

06/05/2019 23:18
7 Zalety: Bogata siatka połączeń, dobre samoloty ZA WYJĄTKIEM CRJ900. Jedzenie- dobre tylko na lotach długodystansowych, na trasach europejskich MASAKRA!(kanapka z twarogiem i sałatą śmierdząca starością) Dosyć dobry system rozrywki pokładowej, działa jak trzeba. Niestety latam z Gdańska na przesiadki do Monachium lub Frankfurtu, więc nie ma do wyboru innej lini... ryanair to zło zła więc zostaje lufthansa.

Wady: jedzenie, obsługa(wredne stare niemki), satn samolotów.
06/05/2019 23:02
10 Zalety: Leciałem wersją -1000 w Singapore Airlines. 9 jest bliższe 10 niż 8 więc piszę recenzję przy tym samolocie. Cichy, stabilny, nie czuć turbulencji, dobra klima, duże i elektrycznie przyciemniane okna, no cóż... samolot marzeń. Tak samo wygodny jak a350.

Wady: brak
06/05/2019 22:59
2 Zalety: brak... No może to, że jest cichy.

Wady: rozklekotany badziew Singapore Airlines(i tak lepszy od rozpadającego się CRJ900). Mało miejsca na wszystko, klima nie wyrabia, czuć, że w każdej chwili coś może odpaść NA PRZYKŁAD SKRZYDŁO. Ogólnie... KOSZMAR! Unikajcie tego samolotu na równi z linią ryanair.
06/05/2019 22:56
9 Zalety: bardzo dużo miejsca- na nogi, na głowę, na rzeczy. Miejsce jest przy ścianie nawet aby upchać poduszkę lub koc. Mowa tu o klasie ekonomicznej. Dosyć odczuwalne turbulencje(tak, w niektórych sytuacjach to dla mnie zaleta), dosyć sprawna klimatyzacja oraz system neutralizowania zapachów, np. od posiłków. Sam samolot sprawia wrażenie solidnego, w przeciwieństwie do A330.

Wady: dosyć głośny, wyraźnie słychać, kiedy wypuszcza klapy(niektórych te dźwięki mogą przestraszyć), małe okna.
06/05/2019 22:51
10 Zalety: Cichy, wygodny, mało(a raczej wcale) odczuwalne turbulencje. Nowoczesne systemy rozrywki pokładowej, występują jedynie w dobrych liniach. Duże okna oraz szerokie przejścia między rzędami foteli, podświetlenie RGB LED.

Wady: nie ma na co ponarzekać...
06/05/2019 22:48
10 Zalety: Leciałem tą linią w lutym 2019r. z Monachium na Bali przez Singapur i z powrotem, ale do Frankfurtu. Jedzenie: Cud, bardzo smaczne, ciekawe dania i ciekawie podane. Dobrze doprawione. Na + metalowe sztućce oraz lody po obiedzie. Co ciekawe, na 3 godzinnym locie podany został pełen ciepły posiłek, a nie zdechła kanapka. Obsługa: Bardzo miła, pomocna. Samoloty: Jako, iż jestem pechowcem trafiły mi się najstarsze egzemplarze a350, a330, 787 i a380. Jednak w porównaniu do 11 letniego a340 lufthansy nic nie trzeszczało... Prawie wszytko ok.

Wady: 1. Cena wifi- dosyć drogo, cena za ilość danych, a nie czas użytkowania. Niestety dokładnej ceny nie pamiętam. 2. Zapachy- siedziałem mniej więcej pośrodku dwoma ubikacjami i było czuć nieprzyjemne zapachy.
04/06/2018 19:43
1 Zalety: to, że doleciał w jednym kawałku

Wady: Cały ten samolot jest jedną wielką wadą
04/06/2018 19:40
10 Zalety: Dosyć wygodny(NIE W KLMIE) Sprawna klimatyzacja Niezbyt odczuwalne turbulencje Przestronny

Wady: Brak!
04/06/2018 19:39
5 Zalety: Miękkie podwozie(potrzebne na lotniskach o kiepskiej jakosci pasa). Dobra klimatyzacja

Wady: Mało miejsca na nogi(w small planet), wąskie korytarze, mało miejsca w toaletach. Ogólnie samolot jest bardzo ciasny(nawet w lufthansie!)Wyjące silniki podczas startu, głośno w środku.
22/02/2018 21:35
8 Zalety: Najlepszy czarter latający z Gdańska, duża siatka połączeń, nowiutkie samoloty!(raz na 4 loty był b738 7-letni). Taka każdy miał max. 6 miesięcy

Wady: sterwardessa orżnęła nas na 2 euro, brak monitorów z trasą lotu