Zaloguj się

Posiadasz już konto w portalu pasazer.com? Zaloguj się i zacznij korzystać ze swoich przywilejów zarejestrowanego użytkownika.

UIA wydało oświadczenie w związku z planowanymi dostawami 737 MAX

Ukraine International Airlines wydały specjalne oświadczenie w związku z planowanymi na bieżący rok dostawami zamówionych boeingów 737 MAX.

Przewoźnik spodziewa się dostaw trzech egzemplarzy z najnowszej wąskokadłubowej rodziny Boeinga. W oświadczeniu przedstawiciele UIA podkreślają, że ponieważ bezpieczeństwo pasażerów zawsze zajmowało i zajmuje pierwsze miejsce na liście priorytetów, to cały proces dochodzeniowy ws. wyjaśnienia katastrof lotów ET 302 oraz JT 610 jest w Kijowie uważnie śledzony.

W dokumencie czytamy także o aktywnym dialogu prowadzonym między przewoźnikiem a producentem maszyn. UIA zapewnia, że samoloty tego typu wejdą do eksploatacji tylko po przeprowadzeniu wymaganych procedur, spełnieniu wszystkich wymogów bezpieczeństwa i wydaniu zgód na ich użytkowanie ze strony FAA, EASA i ukraińskiego organu właściwego w sprawach lotnictwa cywilnego.

fot. mat. prasowe

gość_69048 - Profil
gość_69048

Pasazer.com na Facebooku

Spodobał Ci się nasz artykuł?

Zapisz się do newslettera by być na bieżąco!

Wylot z:

Przylot do: