Komentowanie dostępne dla zalogowanych użytkowników
@stenus: dojazd do londynu easybusem to kwestia kilku Ł przeciez :) (teraz co prawda zdrozeli troche)
adamlubin
2008-07-03 11:24
Wiecie co, FR ciagle sprzedaje bileciki po 0,01 FREE NO TAXES na trasach IRL-GB np DBL-STN 20 sierpnia. Do Bristolu, Cork i pewnie jeszcze inne miejscowości w okresie wakacji. No i jeszcze na trasach z Niemiec HHN-BGY np. 19 sierpień .
mleko: Oj to jakbys sie przelecial do LOndynu Singapore Airlines (oczywiscie, gdyby latali na tej trasie), to bys zmienil zdanie a proposito wygody spania nawet te kilka godzin. :o) Poza tym jeszcze dojazd do LON trzeba doliczyc.
a mi tam FR pasuje, chce tanio poleciec do londynu na weekend? place 50zł w promocji lub 149z groszami (jak ostatnio) i razem z dziewczyna sobie lece na STN i po klopocie, po co bulic wiecej? a w samolocie i tak spie zawsze, wiec mi wielkie wygody nie potrzebne:)
Ja nawet ostatnio zainwestowałem w bilety KRK - DUB 25 Euro i też nie narzekam :P Potrzebuje jednak lecieć tylko na weekend - stąd ta zawrotna suma ;)
Ja nie narzekam - płacę 10 Euro i luksusów w zamian nie oczekuję.
lmajchrowski
2008-06-30 21:58
Ja nie krytykuje docinek tylko zastanawiam sie czemu tak jest ?? Poprostu kazdy polak nazeka chocby lecial w pierwszej klasie Emirates taka nasza natura.
lmajchrowski
2008-06-30 21:53
mikerus: widzisz jak jest tylko okazja na czyms zrobic interes to sie zarabia. Podam ci przyklad z Chicago. Znajdz mi na stronie lotniska O'hare rozklad lotow live?? odpowiedz nie znajdzeisz takiego jesli nie zaplacisz za niego glupie?? nie ja powiem przebiegle bo wykupuja to TAXI i Limo. Chca byc na bierzaco z przylotami, kto nie chce musi sie zadowolic telefonem albo stronami przewoznikow. Tutaj na wszystkim sie zarabia :)
lmajchrowski: Wsiadamy i lecimy, jak nie zaplacimy wiecej niz 10 EUR/GBP, bo na wiecej ta linia nie zasluguje. Poza tym mamy taki urokliwy do niej stosunek, jak jej szef, wiec mamy poczucie humoru i je okazujemy wobec tej linii. :o) tomekk: Odzywasz sie niewiele, ale jak juz, to tak, ze ja turlam sie ze smiechu po podlodze. :o) hihihihih
lmajchrowski: ja uwielbiam FRancę :) Uważam (teraz już zupełnie serio), że rynek lotniczy bardzo wiele im zawdzięcza, nie mówiąc już o pasażerach. Oni byli pierwsi w Europie i co najlepsze udało im się (mają zyski - z wyj. 1Q 2008). A znając MOL-a to nasze żarty i docinki pewnie bardzo spodobałyby mu się :).
lmajchrowski
2008-06-30 21:47
Zauwazylem jedna ciekawa rzecz jedziecie po FR ale jak przychodzi co do czego to wsiadacie i lecicie ciekawe bardzo ciekawe. Wiadomo ze to hieny ale sa tani i ludzie lubia nimi za to latac a to sie liczy w dzisiejszych czasach!!!
Ryan-hotel: opłata za noc - 0,01 GBP, opłata za pościel - 10 GBP, zużyta woda - wg licznika, toaleta - 2 GBP. Przez całą noc grają reklamy a zamiast budzika rano na dzień dobry z głośników - Fly, fly with Ryanair :) Aha, i doba hotelowa od 23 do 6 rano :)))
lmajchrowski
2008-06-30 21:41
mikerus: nie popadajmy w skrajnosci. Naprawde to jest dobry pomysl dla ludzi ktorzy nie maja na hotel za 80EUR czy wiecej. A takich wlasnie pasazerow na STN jest najwiecej wiec czemu nie dobra inicjatywa.
Następnym po Ryan-motelach krokiem byłoby już chyba uruchomienie wypożyczalni rowerów na STN... W końcu transport nie jest wcale taki tani, nie każdy chce płacić 8Ł za autobus, a że droga do Londynu prosta...;-)
Albo cena zalezalaby od tego, jak wczesniej sie wykupi. Jak bilet lotniczy. :o) I bylby promocje za 0,01 GBP> hihihi
lmajchrowski
2008-06-30 21:30
stenus: to juz jest ciekawa oferta ale mysle ze FR to spokojnie moze zrobic biznes za 10EUR na STN oni to sa w tym najlepsi :)
lmajchrowski: Na pzreciwko Hahn jest B&B Hotel za 41 euro za pokoj pojedynczy bez sniadania.
EZY ma swoją sieć tanich 'easy' hoteli - pokoje są małe, mieści się tylko łóżko i niewiele więcej. Ale te hotele znajdują się raczej w centrum miasta lub na obrzeżach, nie przy lotniskach.
lmajchrowski
2008-06-30 21:22
Wielu pasazerow nie przylatuje o 23 i nie staruje o 6 rano wiec czemu nie. A motel postawic na przeciwko terminalu i biznes murowany. Ze jeszcze FR na to nie wpadl az dziwne ??
cezary: Akurat w ATH to ja bym poszedl do saloniku biznesowego na te kilka godzin, gdyz sa czynne 24h. No ale tzreba miec karte PriorityPass.