Ryanair podwyższy opłaty za bagaż
Ryanair ponownie podwyszy opłaty za bagaż i za odprawe na lotnisku podaje niemiecki portal informacyjny ,,Welt-Online´´.
Powodem jest wysoka cena ropy. Narazie nie wiadomo o ile wzrosnie ta opłata. Szef Michael O'Leary powiedział że w tym roku zysk Ryanair wyniesie +/- zero. Pozatym Ryanair planuje podnieść ceny swoich biletów o 5%.
[Zrodlo: Welt-online. orginalny artykul: ,,Billigflieger Ryanair hebt Preise an´´ z 04.06.2008]
Komentowanie dostępne dla zalogowanych użytkowników
tomekk-81
2008-06-17 18:36
na stronie FR nie mogę kupic biletów, ciągle jakieś błędy... żenada
hamburg: mieszkajacy w Niemczech Polak lecial irlandzka linia lotnicza z Niemiec na Wegry. wiesz co bym Ci odpisal na miejscu ULC? :)
no nie zartuje :-) Bede kulturalnie i powiem wszystko stanowczo tylko raz. Nie bede sie powtazal. Jak mi odmowi pomocy to sobie zapisze jej nazwisko i napisze skarge do ULC. Ja juz nie mam ochoty na takie przedszkole......ze nie maja adresu mailowego...jaki nie sa wstanie mi poddac prwidlowego numeru telefonu jak i faksu....i odmawjaja pomocy w kazdej rzeczy. Skaczyly sie zarty.
gral: No mogles :-) Wciekly to naprawde jestem.....i jak zobacze ich niebieskie kubraczki z szafy babci to jeszcze bardziej zrobie sie agresywny. Zobaczycie, jeszcze tvn24 bedzie o mnie reportaz nadawac ,,Polski pasazer zaatokowal pania z Customer Service w Dublinie. Zuczil sie naja i zaczal ja dusic potym jak mu odmowila pomoc z odzykanie pienadzy za zniszczana torbe przez Ryanair w locie z Bremy do Budapesztu w marcu tego roku. Kobieta trafila na ostry dyzur. Meszczyzna na czeka na sprawe w sadzie. Komentaz MOLa: ,,Okolicznasc ktora sie stala w srode na dublinskim lotnisku jest dobrym przykladem na to aby podrozowac wylaczenie z bagazem podreczny. Wtedy pasazer sam odpowiada za torbe i FR nie moze mu tej torby zniszczyc.´´ :-))))))))))
hamburg: wczoraj czekalem w DUB dlugo na bagaz z EI, tuz przy stanowisku Customer Service FR. Przez chwile sie nawet zastanawialem czy uprzedzic te biedne kobitki (a siedzialo ich tam ze 4) ze w srode zaatakuje ich wsciekly Hamburg :)
adams: jeszcze będzie musiała mu zapłacić, bo on taki biedny. Ale i szansa dla niego na reklamę i przypomnienie się potencjalnym pasażerom...
tomekk; masz u mnie 6!!! ;o)/ No ale ciekawe czy MOLowi chciałoby się przyjechac do Moniki Olejnik ;-) na wywiad ;D ?
potwierdzam to co napisał stenus, dosłownie styl i "klasa" tvn24"
tomekk: :o))))))))))))))))))) Co prawda nie probowalem sie ejszcze odprawic (nota bene nie tylko na Londyn, ale od razu na kolejne 3 rejsy), ale to co napisales jest bosskie! :o)
tomekk: Bosko :-D :-D :-D...tylko musisz dodac ze Ryanair zrobil w ostatnich miesacach 64 mln start :-))))))
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Jeden z naszych zaniepokojonych czytelników Przemysław R. przesłał na alert24 informację o kłopotach taniej linii lotniczej Ryanair. Od rana miliony zdesperowanych klientów próbuje bez skutku zarezerwować bilet lub odprawić się on-line. Serwery przewoźnika odpowiadają jednak dramatycznie wolno. Jednym z nich jest Marcin J. z Warszawy, który bezskutecznie usiłuje uzyskać wydruk karty pokładowej na najbliższy rejs do Londynu. Co jest przyczyną tego skanadlu - dziś gościem Moniki Olejnik w "Kropce nad i" będzie Michael O'Leary - prezes Ryanair.
stenus: Ale numer by byl :-))))) No ale sobie nic nie wymyslalem....dalem link? Dalem! :-))))))) I bedzie fair. C0,LO, W6....no i wkacu FR......oj az nie moge sie doczekac :-)))))))
hamburg: Mijemy nadzieje, ze Alert24 to rozglosi. Ale bylby numer! hihihih
szot: Moj Boszsz, a co Ty tak mnie ekshibicjonujesz na swoim profilu?
tomekk: :-)))))/ szot: Ale system rezerwacyjny nie.....poza tym dodalem jeszcze news o 64 mln start Ryanair i dalem jeszcze linka.....oj bedzie sie dzialo :-))))))
adams: Dokladnie ten sam problem tez mialem....no i jak sie skontaktowac z nimi? Nie maja adresu mailowego (btw. co jest karane w UE) i nie funkcjonuje ani jeden telefon....chyba probowalem w kazdym kraju. No way. W DUB zarzadam aby mi natychmiast zwrocili za torbe....jak nie to inna droga bede odzyskiwal kase za trobe.
Użytkownicy serwisu internetowego taniej linii lotniczej Ryanair przeżyli chwilę grozy podczas próby rezerwacji biletu ..."