tylko ze TLV jest jedynym lotniskiem w Izraelu ktore obsluguje loty miedzynarodowe.....no jestem tez ciekawy :-)
Znajac FRance, to pewnie bedzie latala na "to drugie". hihihih
hamburg: tak jak myslalem sa dwa lotniska...Ben Gurion Int.Airport, a drugi to Sde Dov airport in Tel Aviv...stary jestem ale pamiec to chyba jeszzcze.....mam
hamburg wydaje mi sie ze sa dwa, ale stary juz jestem wiec moge sie mylic Ostatni raz w Tel Avivie bylem 1996,jezu jak ten czas zasuwa sprawdze to i dam znac, a tak szczerze mowiac to watpie aby zydzi wpuscili do siebie obcego LCC...
4tech: Chyba jest tylko jeden.
z tego co ja pamietam to w Tel Avivie sa dwa lotniska....
4tech: Chyba te glowne w Tel Aviv....przynajmiej pisze tylko Tel Aviv i z tego wnioskuje ze to bedzie te glowne....bo inaczej by cos tam innego napisale....cos w typie Hamburg-Lübeck czy Glasgow- Prestwick.
pytanko czy bedzie to lotnisko Ben Guriona w Tel Avivie czy cos innego ?????
hamburg: cosik mi obilo sie o uszy....no i chyba sa to racjonalne kierunki....
4tech: a skad wierz? To naprawde ciekawe :-) / jsg: nie maruc :-)))
Z UK? To chyba lot bedzie trwal 5 godzin. I to w ciasnocie
hamburg: loty do Izraela beda z Niemiec i UK.....
Na stronie CH-Aviation można się dowiedzieć ciekawych rzeczy. Otóż wiedzieliscie ł że w tym roku Ryanair rożwarzał otworzyć baze na lotnisku Malpensa w Mediolanie? Potym jak Alitalia ogłosiła ,,wycofaniem´´się z Malpensa, Ryanair zaczał negocjacje z władzami lotniska. Niestety nie można było sie porozumieć i negocjacje zerwano.
Poza tym Ryanair jeszcze w tym roku otwoz trasy do Tel Avivu. Jestem ciekawy z jakich baz :-)