no i znowu zla wiadomosc dla GDN.....hmmmm.....a tak moze by ktos z LCC by pomislal o poludniowych kierunkach z GDN? No chyba MAD czy PSA dalo by sie zapelnic......
Tu racja. Linie same to zauważyły, jak widać :). Szkoda tylko że przez to (tzn. wycofanie się EZY) musiałem trochę pozmieniać plany.
Nie samymi Wyspami człowiek żyje ;) Latam, cieszę się, że tak tanio i że jest konkurencja, ale widać, że już chyba starczy...
Aynis, tak pomstujesz na połączenia z Gdańska do UK, a sama korzystasz z nich regularnie ;)). Tylko taka sugestia: gdyby nie było ich w taką cholerę, to byłyby znacznie droższe...
Leciałam tylko do Karlsruhe, wracałam z Bazylei, więc moje wrażenia są jedynie oparte na przylotach. Lotnisko naprawdę sympatyczne, przestronne, całkiem duże jak na te kilka lotów dziennie - ale tak być powinno! Jest przestrzeń, czego często brakuje w PL...
katowiczan
2008-02-24 16:33
aynis, a jak ci sie pdobało lotnisko w Karlsruhe? Bo ja byłęm bardzo pozytywnie zaskoczony! Na takim za***** (bo to nawet do Baden-Baden jest dość daleko) spodziewałem się Etiudy a tam całkiem sympatycznie i nowocześnie )w stosunku do wielkości) było. Jedyny minus jaki pamiętam to odprawa paszportowa PO sklepach bezcłowych, także jak się okazało, że mam opóźniony samolot to utknąłem na amen na ławce...
U nas już dość połączeń na Wyspy! Potrafimy latać też w innych kierunkach...
katowiczan
2008-02-24 16:16
Kolejna zła wiadomość dla Gdańska, ale może to pokaże liniom lotniczym, że UK to nie wszystko i kiedyś to też osiąga nasycenie...
Loty z Cardiff do Gdańska nie tylko zostaną zainaugurowane później niż planowali (już o tym tu było), ale dodatkowo się okazuje, że zamiast 2 razy w tygodniu (wtorki i soboty), będzie latać tylko raz w tygodniu (w soboty). No częstotliwość iście czarterowa ;). Poza tym dziwi mnie to, że ograniczenie liczby rejsów zbiegło się w czasie z EZY wycofującym m.in. połączenie do Bristolu. No ale pewnie jedni podejmowali decyzję jeszcze nie wiedząc o decyzji drugich...