omega: no nie ma limitu na bagaż podręczny, czasem sprawdzają tylko wymiar.
ktos spradzal jak to jest w Easyjet z tym "brakiem limitu wagi" podrecznego?
wiperek 10 kg to 10 kg a nie 12kg w czym problem??
W Wizz można 10 kg tylko :( w WAW tego nie sprawdzali gdy leciałem a na głupim Luton ważyli mi bagaż i nie chcieli przepuścić 12 kg :( i to polka była w check-in !!!
To tak samo jak z podręcznym w Ryanair czy rejestrowanym przy odprawie. Na jedynym lotnisku puszczą 5 kg nadbagażu, a na innym będą robili problem o 0,5 kg ....
wszystko zależy od osób na bramce; jak pisałem niżej na CGD nie było żadnych problemów ani z serami ani innymi produktami tego typu; ta sama walizka podreczna przeszła tez bez zadnych problemów kontrole w VIE.
Z własnego doświadczenia wiem, że wiele zależy od osób pracujących w security i tak np. można przenieść litrowy jogurt :D
paolo-79
2009-11-08 19:37
q..wiperek..ty to masz pytania chlopie...
mikrobit : Stenus mi też napisał, że camembertów lepiej nie brać bo mogą nie puścić :)
mikrobit
2009-11-08 19:23
nie wiem jak w BVA ale na CDG w styczniu moi znajomi pokupowali sobie co nieco tych pachnących inaczej i wcale a wcale nie były one zbyt "płynne" a i tak wszystkie musieli przy odprawie wywalić do kosza - co zresztą im polecałem już w momencie zakupu :)
wpierku: przewoziłem ostatnio sery /różnych gatunków/ i na CDG nie było żadnych problemów z nimi w bagażu podręcznym; przechodzą tez półpłynne 'towary" typu jakis tam sos w słoiczku.
Nie, ser jest jak najbardziej wporzadku. Wazne, zeby byl gesty- z twarozkiem moglo by byc gorzej, ale camembert bedzie ok :]
Witam, czy ktoś z was orientuje się czy w bagażu podręcznym ( na trasie BVA-WAW ) można przewieźć ser typu camembert ? czy przy prześwietlaniu bagażu straż graniczna może uznać, że podchodzi to pod "płyny" ?