Zakupy DutyFree na Okęciu
Czy ktoś jest wstanie mi napisać czy jaksobie coś kupuje na Warszawskim lotnisku alkohol/kosmetyki/itp to czy np przy transferze we Frankufrcie/m do kraju np Azjatyckiego nie wyrzucą mi wszystkiego do kosza!! ?
<>

gość_53377
hej hamburg :D Jak lece do Tajlandi to nawet przed wejściem na pokład szperają gdzie sie da. Tak bynajmniej jest na T1 we FRA. 2 kontrole jak nic. Ale przynajmniej butów nie każą ściągać tak jak to jest w Polsce :D. Natomisat do wczesniejszych komentarzy, nie o to chodzi że jak latam to powinienem znac te przepisy. Dlamnie pierwszym krokiem po odprawie to szybciutko zagrzać sobie miejsce w Lounge i napic się coś mocnijeszego. A jak robie zakupy to tylko okazyjniei tylko alkohol wiecwiem ze zawsze jest zaklejony a o inne rzeczy nie miałem pojecia co ijak. :) Dzieki za odpowiedzi :)
lukipuki: W sklepie zalepjaja wszystko i jak aynis mowi masz 24h....poza tym we FRA, MUC, CPH czy innych normalnych lotniskach nie opuszczasz strefy pasazerskiej....wiec nawet nie przechodzisz przez kontrole gdzie by mogli to zabrac. (np. jak w WAW jest tak bezsensownie zrobione ze trzeba isc jeszcze raz przez kontrole (nawet ze nie mieszam sie z pasazermi ktorzy odlatuja z WAW i jestem nadal w strefie pasazerskiej). Ale skoro duzo latasz to chyba powinnes wiedziec ze we FRA czy MUC nie przechodzisz jeszcze raz kontroli....
w Monachium Pan nie wiedział gdzie są Katowice i chciał wyrzucić flache wiec go zwołałem i od tamtej pory wie gdzie leża Katowice a reszta sie z niego śmiała. Hmmm Alkohol jest zalepiony w torbie ale jesli chodzi o kosmetyki? Mnie klezanka mowila ze jej Kosmetyki zakupione w Wawie wyrzucili do kosza we Frankfurcie!! ;( Dlatego pytam czy wogole jest sens kupna na tym lotnisku czegokolwiek!

reklama
<>