Z licznych moich lotniczych doswiadczeń służby naziemne bagażami walą jak kamieniami o ścianę. Służby naziemne LOT nie są wyjątkiem. Niszczą nam bagaże i jeszcze żądają
podwyżek ? Zwykła granda.
Do służ naziemnych LOT ! Jak byście się czuli jak toś Pana/Pani walizką kopie, wali, upuszcza z kilku metrów na ziemię ???????????
TomekK: do opóźnień rejsów w LOT ostatnio dochodzi bez specjalnej przyczyny. Nie trzeba do tego strajku. A ten strajk chyba był "dziki" skoro niezapowiedziany. Nie wiem jak wygląda to od strony prawnej ale za dzikie strajki odpowiadają finansowo organizatorzy czyli zwiazki zawodowe.
Ostatnio leciałem z SZZ przez WAW do LHR. Samolot miał odlecieć o 5:50. Wszyscy pasażerowie karnie siedzieli w samolocie kuz o 05:45. Bez specjalnej przyczyny odleciał o 6:20 i na Okęciu wylądowałem o 7:20. Z WAW w Terminalu 1 wywoływali mnie już przez megafony bo samolotem do Londynu miałem odlecieć 0 7:45. Dobiegłem świnskim truchtem do gate i dotarłem (oczywiście autobusem) do samolotu. Niestety mojego bagażu nie zdążyli przeładować. Doleciał kolejnym samolotem i do Londynu i z lotniska do drzwi domu dowiozła go firma lotniskowa LHR. Tyle że LOT stłukł flaszkę polskiej wódki jaką miałem w prezencie. Była zapakowana w środku dużego plecaka między ciuchami. Jak oni to zrobili to nie wiem. Wszystko musiałem wrzucić do pralki. Kopali w plecak czy co ?
A do Londynu samolot wystartował punktualnie. Słyszałem w mediach że na piątek strajk zapowiada personel pokładowy. Fajnie..
NIECH TO WRESZCIE KUPI LUFTHANSA. Nagle wszystko bedzie działać jak należy.
Nie chcem sobie wyobrazic co tam musialo sie dziac.....juz jak jest ,,normalny´´ dzien to jest to koszmar. Full ludzi....chaos...a jak jeszcze taki strajk....Boze. Niech pospiesza sie z T2. Do tej pory na ktorych lotniskach ja bylem to WAW po AOC jest najgorszym lotniskiem.
SZOT: właśnie nie wiem o co chodzi, nie było ogłoszonej wcześniej akcji protestacyjnej. Może ktoś z kręgów bardziej "okęciowych" wie coś więcej?
W środę rano w godzinach od 6 do 8 z powodu akcji protestacyjnej w spółce LGS, doszło do opóźnienia 21 rejsów samolotów odlatujących z Warszawy. Rejsy przylatujące do Warszawy obsługiwane są przez firmę WAS, konkurencyjną wobec LGS .
Czyli co, strajk z zaskoczenia po prostu zmówili się, że dziś rano przyjdą do pracy ale nie będą się z niej rozliczać? no ładnie... a jaki był powód strajku? przeciążenie, za dużo pracy/obowiązków, nie nadążają?
I po strajku - info ze strony lotniska:
Strajk pracowników LOT Ground Services zakończony
O godz. 8.00 strajk pracowników firmy LOT Ground Services został zakończony.
Odprawy linii Centralwings, Eurolot i Polskich Linii Lotniczych LOT zostały przywrócone.
Jeszcze raz podkreślamy, że strajk dotyczył wyłącznie pracowników LOT Ground Services zajmującej się obsługą linii lotniczych Centralwings, Eurolot i Polskich Linii Lotniczych LOT.
Mój boże, Okęcie to ma pecha na całego!
Protestują pracownicy personelu naziemnego na lotnisku Warszwa-Okęcie. Rzecznik Polskich Portów Lotniczych Artur Burak powiedział w Programie Trzecim Polskiego Radia, że nie są odprawiani pasażerowie linii Central Wings, EuroLOT i PLL LOT.
Pracownicy LOT Ground Services rozpoczęli swój protest o 6-ej. Ich strajk oznacza, że nie ma odprawy zarówno przy stanowiskach biletowych, jak i przy bramkach. A zatem pasażerowie muszą się liczyć z dużymi opóźnieniami rejsów.
Nieoficjalnie pracownicy personelu naziemnego zapowiadają, że ich strajk potrwa do ósmej.