Ja SAABa 340 (mniejsza wersja 2000) też nie wspominam jako szczególnie głośnego, ale za to JetAirowe JestStreamy to jest naprawdę niezły hardkor :)
Leciałem ATR-72, Dash 8-Q100 i An-26. Stoperów do uszu w żadnym z tych samolotów nie potrzebowałem. A głośność może też zależeć od warunków atmosferycznych. Trochę mnie dziwi to co piszesz bo przecież saab 2000 to nie jest stara konstrukcja.
andrzej, ale pewnie leciałeś ATR42? No to Saab2000 jest tak z 3 razy głośniejszy i podczas lotu szum jest taki, że ja dostałem stopery do uszu... W każdym bądź razie na bezrybiu i rak ryba ;) Tylko te cholerne ości...
bavok: Saabem 2000 nie leciałem nigdy ale to chyba normalne, że w każdej turbośmigłowej maszynie komfort lotu jest niższy niż w odrzutowcu jak B737, A320, itp. Raz bo ma głośniejsze silniki, dwa bo jest bardziej podatny na turbulencję, trzy bo podróż trwa dłużej.
dobre, dobre! :) fajny news jak na 01.04.
Saabem 2000 do Moskwy z Krakowa to jakieś 3,5h lotu. Polet te maszyny ma bardzo stare, więc pewnie przez całą drogę będzie niemiłosierny hałas i wstrząsy (raz w życiu leciałem taką maszyna i już więcej nie wsiądę) Sorry, ale skoro to ma być żart z okazji 1 kwietnia to ok, ale jeśli naprawdę to lepiej niech nie zaczynają latać...
Mam nadzieję, że Wizz się szybko dogada i będzie latać z Katowic do Moskwy.
Saab 2000 ? To już widzę, że cena będzie kosmiczna. Swoją drogą fajne linię, którym się nie ładuję nawet strona internetowa.
Loty rozpoczną się od 1 czerwca w poniedziałki, środy i czwartki, na Saabach 2000