Komentowanie dostępne dla zalogowanych użytkowników
Pierwsze, szybciutkie efekty wejścia easyJet na Rzym Fiumicino - Palermo: Blue Panorama Airlines cancelled the connection between Rome Leonardo Da Vinci (Fiumicino) (FCO) and Palermo Punta Raisi (PMO).
Leszku: Dobrze to określiłeś: "coś jest planowane". Ale terminu zlotu jeszcze nie ma, więc wszystko możliwe. Znając nasza brać może się okazać znienacka, że doskonale trafiłem z zakupami biletów, bo zlot będzie 5-9 maja w Paryżu. Czy ktoś jest za? :o)
Marcinie; nic mi nie wiadomo aby w dniach 20-22 kwiecień był organizowany zlot na Sycylii ani 5-9 maj w Paryżu, natomiast wiem ze coś jest planowane na 18-20 września albo 25-27 września.
Marcinie , nie miałem okazji zobaczyć 4techa zlotu a szkoda ale musiało być super skoro wszyscy byli zachwyceni. musisz zadać pytanie cezarowi czy kupił bilet nie na zlot.
Leszku: 4tech już organizował i wszyscy byli zachwyceni także. Wiesz, ja także mam kilka biletów już kupionych, w tym także na Sycylię. Jeśli zlot będzie akurat 20-22 kwietnia w Palermo, to ja chętnie na niego wskoczę. Może zorganizujemy akurat 20-22 kwietnia? Ewentualnie może być 5-9 maja w Paryżu lub 2-5 maja w Wenecji. Cezary kupił bilet NIE NA ZLOT, tak?
stenus ,przecież nikt inny nie zorganizuje zlotu tak dobrze jak ty
stenus ,przecież cezary napisał ze jeżeli termin zlotu będzie w terminie w którym on będzie na sycyli to przybędzie na zlot wiec nie rozumiem czemu Ci przeszkadza ze on kupił bilet
michalebe: Ależ oczywiście, że prywatna sprawa każdego. Tylko po co nas, w takim razie, informować o zakupie we wątku dotyczącym zlotu? Ja też chcę polecieć czymkolwiek innym niż FRancą. Ale po pierwsze, można polecieć nie-FRancą za mniej niż 433 zł return, a po drugie, nie dopasowujmy zlotu do promocji, tylko promocje do zlotu. A jest bardzo prosty sposób na to, aby nic nie kręciło się wokół mnie - zmieńcie organizatora. :o)
uważam ze 433 zl nie jest dużo za bilet a czasami już mam dość latania FR . stenus teraz musimy czekam na Twoja decyzje bo nie wiesz który termin Ci pasuje ,czyli wszystko się kreci wokół Twojej osoby
stenus ,jeżeli ktoś sobie kupił bilet to jego prywatna sprawa i jeżeli dopasuje mu termin to będzie na zlocie a jak nie to trudno . niekazdy
Bardzo fajny plan w moim przypadku tylko w wersji weekendowej ale i tak zawsze cos
A ja się tak teraz zastanawiam, czy przypadkiem za kilka dni nie wyskoczy ktoś, że oto jest super promocja w Qantas do Sydney za 800 zł i w związku z tym tam robimy zlot, ale koniecznie w tym samym terminie, bo przepadnie taka fajna promocja. A może ktoś inny wymyśli za chwilkę St. Maarten, bo sprzedają bilety za 1000 zł return. Ludzie, no bądźmy poważni. Najpierw ustalamy miejsce, potem termin, potem się tego trzymamy i kupujemy bilety... A nie odwrotnie.
Dla zainteresowanych: przejazd pomiędzy Trapani a Palermo autobusem zajmuje ok. 2,5 godziny.
hamburg: Plan jest super. Mi sie podoba.
Uważam, że plan jest bardzo dobry i jak już teraz jasno mamy napisane co, gdzie i kiedy ustalmy datę naszego kolejnego spotkania.
PROSZĘ O MERYTORYCZNE TYLKO OPINIE W SPRAWIE PLANU.
PLAN: poniedziałek, 14 lub 21 września - przyloty do PMO lub TPS oraz przelot wieczorny TPS-MLA by FRanca, nocleg w La Valetta; wtorek, 15 lub 22 września - zwiedzanie La Valetta, po południu przejazd promem na Gozo, nocleg na Gozo wraz z kolacją u mojego serdecznego przyjaciela; środa, 16 lub 23 września - zwiedzanie Gozo i wieczorem przelot MLA-TPS by FRanca, nocleg koło lotniska w Trapani; czwartek, 17 lub 24 września - zwiedzanie Trapani, odbieranie ludzi, którzy przylecą do TPS, wieczorem przejazd do Palermo, gdzie nocujemy; piątek, 18 lub 25 września - odbieramy przylatujących do Palermo na kulminację V Zlotu, wspólna kolacja, nocleg; sobota, 19 lub 26 września - główny dzień zlotu w Palermo; niedziela 20 lub 27 września - dzień w Palermo, odloty tych, co dłużej nie mogą z PMO lub TPS (albo nawet z Mauritiusa); poniedziałek, 21 lub 28 września - odloty resztek.
uff.. Przekopałem się przez wszystkie 10 stron wątku, jakie pojawiły się od wczoraj (sic!) rana, kiedy byłem tutaj ostatni raz. I wiecie co? Dochodzę do wniosku, że niektóry w ogóle nie słuchają co się do nich mówi. Kto na 6 miesięcy uważa, że nie będzie tanich biletów by FRanca, bo dziś są po 23 euro one way, to nie powinien chyba w ogóle się wypowiadać na tym forum. W Porto po to była rozmowa, aby coś ustalić ramowo. Widzę, że to nic nie dało, bo teraz jest chaos. W Porto wiele osób krzyczało, że to tak fajnie, że sobie polatamy razem. FRanca da bilety za prawie nic na trasę TPS-MLA-TPS i to była idea takiego przelotu. Ale widzę, że każdy ma swoje zdanie, a niektórzy stawiają cały projekt pod znakiem zapytania, bo już kupili bilety. Jakby się paliło. I potem twierdzą, żeby ich nie brać pod uwagę. Cezary, uważasz, że postąpiłeś słusznie? Może niechaj każdy sobie kupi bilety w najfajniejszej promocji, jaką właśnie znalazł i w ten sposób może ze dwie osoby gdzieś się spotkają. aynis: Focha nie zamierzam puszczac, bo szkoda focha. Po prostu widzę, że zebrało się ze sześć kucharek i organizują zlot.
cezary: nie, przeez STN bez nocki. chociaz ostatnio mi sie dobrze spalo na STN :)