Komentowanie dostępne dla zalogowanych użytkowników
cezariu: Lecąc z Polski w ogóle nie warto brac priorytetu. Szczerze mówiąc, to z żadnego lotniska nie warto.
Jak ktoś leci z SZZ Ryanair to nie radzę płacić za prioryty. Panie wpuszczające na płytę lotniska zupełnie nie zwracają na to uwagi. Natomiast np w Bristolu i Birmingham było to rygorystycznie przestrzegane. Dopiero jak przeszli wszyscy z prioryty to wpuszczano resztę tłumu.
mirasie: Dobrze, że człowiek ma także błędne teorie. :o) Ta akurat może być błędna. WIem, że wszedzie jest to kolejnosc wchodzenia na poklad, ale to ma sie nijak do zreczywistosci. Wyobrazacie sobie wywolywanie pasazerow zgodnie z ich numerkiem? Boarding trwalby wiecznosc. :o)
hamburg: owszem, kiedyś w FR był taki podział: 1-90, a potem reszta. Dwie oddzielne kolejki zawsze były. W W6 kiedyś było, że najpierw wchodziło numerki od 1 do 60, potem reszta.
stenusie: jak sie okazjue Twoje teorie czasami są BŁĘDNE. Po niemiecku jest Einstiegsreihenfolge co oznacza "Kolejność wchodzenia na pokład"
czester: idąc tokiem rozumowania stenusa (jak się okazuje błędnęgo) być może FRanca ma kłopoty z dobrym tłumaczeniem z irlandzkiego (to irlandzki przewoźnik) na angielski....
czester: No bo to jest kolejnosc do boradingu/wchodzenia na poklad :-)
Tylko ze wlasciwie numer dla ciebie jako pasazer nie ma zadnego znaczenia. Jeszcze kiedys mialo to znaczenie bo chyba pierwsze 90 (czy 60) osob moglo ustawic sie do pierwszej kolejki i wejsc na poklad. Odkad jest platny Piorty boarding....jest wzany czy masz naklejkie ,,Piorty boarding´´ czy nie. :-)
Po angielsku też jest boarding sequence" a nie "check-in sequence"...
czester: Dlatego, ze FRanca ma klopoty z dobrym tlumaczeniem na jezyk polski?
aynis: to, że to jest kolejność, w jakiej się odprawiłem, to się domyśliłem, odprawiając trzy osoby pod rząd. Tylko czemu jest to podpisane "Kolejność wchodzenia na pokład"? A co do blokowania miejsc, to wyważanie wygląda najlogiczniej - wpuszczano nas do samolotu tylko przednimi drzwiami, więc pewnie większość pasażerów siadła z przodu.
sanczo245
2009-01-17 22:41
OT Komentarz moderatora: mod-1
Widzę że uroczo na pogawędkach mija sobota. W Ryanair często tak robią. Blokuja otwartymi stolikami przednie i tylnie rzędy. W LOT też sie spotkałem z przesadzaniem. W gate na boardingu panienka przekreśliła długopisem 16C i zmieniła na 6A. Stwierdziła że to polecenie kapitana. Ale to moze dlatego że mam 20 więcej niz miras i samolot E145 by miał problemy ze startem :)))
miras: wierzysz w cuda? jsg i FR:))
jsg: bo w liniach gdzie numerowane są sidzenia, za prawidłowe rozmieszczenie paxów odpowiedzialni są ludzie z checkin. Koniecznie kup sobie bilet na FR :)
4tech: ok, ok już wiem ;-)) Po prostu jeszcze takiej sytuacji jak opisał czester nie doświadczyłem, zatem wszystko przedemną. ;-)))))))
jsg:podzielam w 100% pogląd mirasa i dodam od siebie ze chodzi wyważenie samolotu:))) ty stary pax lotniczy pytasz o takie rzeczy:))
jsg: to jest podobnie jak wygaszanie świateł w czasie startu i lądowania - to też nie kaprys, ale procedury.
miras: co racja to racja :-)