Komentowanie dostępne dla zalogowanych użytkowników
Takie szybkie pytanko: 10 SEK to ile w PLN?
nic się cezary nie martw, jak Franca zacznie latać ze Szczecina do NYO to też sobie polatasz wreszcie po kraju hehe
a mówią że w Polsce konkurencji na krajówkach ni ma ;)
heh widzę mamy nowy sport, ja się tak wybieram z Wawy do Łodzi ale musiałem wtajemniczyć w ten plan Wizza za 19 zł :))) Planowałem też WAW-KRK ale to się dni rozmijają i musiałbym nocować w NYO :)))
misza1983
2009-01-14 00:47
A zna ktoś może lotnisko Sztokholm (Skavsta)?? Zdążę w 50 min na lot powrotny, oczywiście z FR. (wybieram się do znajomych z wro do krk i tu nadarzyła się okazja aby za grosze z FR się tam dostać :P. oto trochę szczegółów : WRO 13:00 - NYO 14:50 , NYO 15:40 - KRK 17:35 - dam radę z przesiadką, oczywiście odprawa online i bagaż podręczny :-)
dzięki wszystkim za odpowiedzi.
PS. Dziś bilety są po 1zł.
tak stenus bo do OPO daleko. a jak się lata IRL-UK jak ja często to takich możliwości nie ma
gralu: Przypadek mirasa także miewa miejsce, a co ciekawe, bardzo często zdarza się w OPO! Tak z reguły boarding zaczyna się na 50-45 min przed odlotem. Bo to samolot już przyleciał skądśtam. :o)
miras: A bo FRanca ma duzy ,,Block-Time´´ (czy jak to sie tam nazywa :-)))
raczej to nie jest regula. FRanca jak to FRanca do OPO przyleciała ze 30 minut wcześniej i boarding się bardzo wcześnie rozpoczął. Co z tego że w samolocie siedziałem 30 minut wcześniej, jak samolot odleciał z 10 minut po czasie, Ale wspaniała FRanca "nadrobiła" to i do Girony przylecieliśmy z 15 minut przed i były fanfary :D
miras: to nie jest regula uwierz mi a jak nie mi to stenusowi ktory 132 przyjemnosci z nimi mial
czesterze; dobra rada, na rejs nie z PL drukuj sobie karte po angielsku
30 minut przed planowanym odlotem to ja w OPO siedziałem już we FRancowatym samolocie.
Chyba ze FRanca przyleci nie wiadomo ile przed czasem...wtedy odprawa moze sie naprawde zakonczyc 30 min przed odlotem. Lub jak jest to pierwszy rejs danego dnia.
czesterze: "Zamknięcie wyjścia" to chodzi o gate, gdzie wpuszczają do samolotu. Z reguły na 30 min przed odlotem rozpoczyna się boarding, czyli wpuszczanie do samolotu. Ryanair w tak subtelny sposób zachęca pasażerów do stawienia się o czasie przed gate'em. :o) Ale lepiej być już na 30 min. przed gate'em, aby nie zaskoczyć się jej zamknięciem. Z reguły o tej porze wpuszczanie dopiero się rozpoczyna, a nie kończy.
Odprawiłem się dziś przez internet i na wydrukowanej karcie pokładowej pojawiły mi się następujące zapisy: "Godzina odlotu 21:10" i "Zamknięcie wyjścia 20:40". Co to jest "zamknięcie wyjścia"? Chyba nie chodzi o Check-in, skoro odprawiam się sam. Zamknięcie przejścia przez bramki chyba też nie, o tej godzinie samolot bedzie dopiero lądował, przecież nie będą trzymali ludzi pół godziny w autobusie...