Komentowanie dostępne dla zalogowanych użytkowników
@michalina12
Raczej to do Ciebie mają wszyscy zastrzeżenia na tym portalu. A Kolega jsg bardzo trafnie zebrał niektóre Twoje chamskie i bezczelne wypowiedzi. Obrażasz również w sposób chamski obywateli innych krajów, nie mając do tego żadnego prawa.
Jesteś zakompleksioną osobą, która w żaden sposób nie potrafi dyskutować na argumenty, tylko non stop poucza i obraża innych.
Nie znasz mnie i nie znasz za pewne żadnej z osób udzielających się na tym portalu. Więc przestań prawić mi morały, jakbyś mnie znała. Przestań mówić o moich kompetencjach czy mojej niekompetencji, bo nie masz o niej pojęcia. Proponuję za to wizyte u dobrego psychologa, który mam nadzieję wytłumaczy Ci, jak funkcjonować wśród ludzi, tak żeby być w życiu szczęśliwym i żeby czerpać radość z fajnej dyskusji (nawet gdy się z kimś nie zgadzamy), zamiast cieszyć się z obrażania innych i próby bycia lepszym od innych. Niestety lepsza nie jesteś - od nikogo biorącego tu udział w dyskusji.
Michalina12
2024-07-03 18:25
Kurak 03. Kazdy biznes jest osadzony w konkretnych realiach. A w szczególności taki jak lotnictwo. Niestety Twoje wypowiedzi świadczą jak daleko Ci do wykształcenia kultury osobistej. Krytyka Twoich niekompetencji absolutnie nie świadczy o obrażaniu. Po prostu przestań udzielać się na tym portalu.
@michalina12
Coś chyba wieczorem zjadłaś i Ci bardzo, ale to bardzo zaszkodziło... :)))
To jest portal lotniczy, a nie polityczny.... pozbieraj zabawki i idź sobie tam, gdzie takie brednie są na porządku dziennym. a na s tu proszę zostaw. A obrażanie ludzi wkoło świadczy, ale tylko o Tobie... Dno !!!
Michalina12: które artykuły na pasazer.com są mojego autorstwa?
@michalina12
Turkish w 2004 był około 3 razy większy od LOT-u, zaś w 2023 około 8 razy większy. I pasł się w tym czasie choćby na Turkach, którzy wyemigrowali do Niemiec. A mógł się paść, bo Ryanair, Easy Jet, Wizzair, czy Germanwings/Eurowings nie mogły swobodnie latać do Turcji.
Po drugie położenie: Warszawa leży tylko pomiędzy Europą Zachodnią, a Północnym Dalekim Wschodem. Niestety, aby tam latać potrzeba zgody państw, a żeby latać najkrótszą drogą to również Rosji. Konstatynopol/Stambuł to następca Troi, czyli miast które miały wybitne położenie od czasów epoki brązu. Czyli z grubsza od 5 000 lat!!!
Liczba turystów też kilka razy większa. Plus znacznie dłuższy sezon.
A to co przeraża, to że mając dostęp do danych nie wiecie, że LOT traci na przesiadkach i te straty pokrywa z bardzo wysokich cen za p2p z/do Warszawy. Podczas, gdy Turkish obecnie prawdopodobnie na przesiadkach zarabia. Może napiszesz po co otworzyliście połączenia do SIN i LAX? Po co była baza w BUD? I wreszcie po co chcecie zlikwidować największy atut LOT-u, czyli ponad 61% slotów na Okęciu?
Michalina12
2024-07-02 19:41
Kurak 03 ….skoro ja sie skompromitowałam, to co można powiedzieć o Tobie? Chyba tylko to ze poszedłeś już na totalne dno. Wracając do Waszych redaktorskich analiz. Pozostają jedynie tylko nudna zabawa. Oczywiście ilość sprzedanych foteli moze mieć jakieś znaczenie ale do opłacalności lotów trzeba znac mnóstwo informacji których Wy jako redaktorzy nie posiadacie: bo skąd wiecie jakie są np opłaty leasingowe czy tez koszty ubezpieczenia nie mówiąc np. o umowach zakupu paliwa przyjętej polityce podatkowej przyjmowanym frachcie itp. Was to nie obchodzi, dlatego te Wasze raporty niewiele są warte.
Michalina12
2024-07-02 19:24
Kurak03 nie popisuj się tak bo Ci oczy z orbit wyjdą…W sam raz to Ty najlepiej wiesz jaka jest sytuacja Turcji. Ty, jsg, sauvi z ec stanowicie elitę…Tylko…. Hmmm …właśnie czego? ??? Wasze „eksperckie” opinie stanowia eufemistycznie ujmując powód do niezłych żartów. O ile pamietam nawet w prasie powszechnej się o Was rozpisywano niestety niezbyt pochlebny sposób. Z tego co pamietam nawet Horala miał z Was niezły ubaw.
@kurak03: to forum jest jakoby moderowane, zatem nie powinno to mieć miejsca.
Się Michalina znów skompromitowała...
Jsg - super zestawienie :)) Pokazuje poziom, kulturę, ale przede wszystkim żenadę... Szkoda że na naszym forum coś takiego ma miejsce, ale cóż zrobić. Chyba tylko ignorować...
Michalina12
2024-07-01 23:39
Ec29: No nie … no po prostu Turcja to potęga bogactwa i dobrobytu . Wg źródła:www.aplikuj.pl. najniższe wynagrodzenie w Turcji: 11 402 lir tureckich co daje około… uwaga 1600 złotych! Wynagrodzenie specjalistów: 34 206 Lir tureckich co daje około 3200 złotych. Wynagrodzenie Kierowników działów: około 42 tys lir tureckich co daje około 4200 złotych.No rzeczywiście już widzę tych Turków spod Istambułu wsiadających do samolotów i jeżdżących po całym świecie…Nie wspomnę ze Turcy za praca nawet Polska nie wzgardza… Turcja jest w ostrym kryzysie gospodarczym ma szalejące stopy procentowe bardzo wysoka inflacje a tamtejszy rynek grozi załamaniem gospodarczym…Nie wspomnę już o tym ze ten kraj jest zalewany milionami uchodźców i przechodzi paraliż wewnętrzny. Linie tureckie są właśnie dowodem na to ze przy bardzo słabym popycie wewnętrznym można zbudować solidna linie lotnicza która zarabia na przesiadkach. A bariery administracyjne są tylko częściowym wytłumaczeniem sukcesu. Bliskość rynków europejskich i azjatyckich jest kluczem do sukcesu tych linii a miliony Turków mieszkających pod Stambułem. Już nie wspomnę o tym ze ta linia ma swój mały udział w przewożeniu imigrantów dzielnie zmierzających na różne granice europejskie…
jsg
Nie przejmuj się michaliną12. Na samym początku pisała niezwykle ugrzecznione teksty propagujące CPK. Sposób pisanie wskazywał na pracownika CPK, LOT-u lub jakiś struktur rządowych/partyjnych. Obecnie pisze w sposób niekulturalny.
Oczywiście argumenty michaliny12 za CPK są żadne, bo kolej plus samolot to też przesiadka tylko gorsza, niż samolot - samolot. Jest oczywiste, że LOT po całkowitej likwidacji połączeń krajowych z wyjątkiem Szczecina po prostu odda regiony Lufie i KLM-owi, zaś do Krakowa poleci, któraś z linii z Chicago i być może Nowego Jorku. Wielką biedę w okolicach Stambułu pozostawię bez odpowiedzi ;-))
Michalina12
2024-07-01 18:40
Przeprosiny za co? Przepraszam nie zrozumiałam dobrze…..
Proszę o przedstawienie dowodów lub przeprosiny.
Michalina12
2024-07-01 15:16
Fiu fiu fiu….Drogi Panie redaktorze….nie wiem co to oznacza pomówienie. I nie wiem czy celowo Pan użył tego określenia nie używając pojęć zniesławienie/znieważenie.Pana dokładność w rejestracji moich wypowiedzi jednak zanadto świadczy o tym ze robi to osoba spoza lęgów redaktorów tego portalu. Komu by się chciało?
Twoja teza jest pomówieniem. Przedstaw dowody na poparcie swojej tezy?
Michalina12
2024-06-30 21:52
Jsg: odpowiedz lepiej na moje pytanie! Autorzy tekstów zamieszczanych na tym portalu nie powinni mieć prawa komentowania swoich tekstów!!! To nie jest komunizm gdzie propaganda tworzyła filmy a następnie kazała klaskać widzom! Kazdy ma prawo do swoich opinii ale na pewno nie autorzy zamieszczanych „analiz” czy „ekspertyz”.
Przypomniałem tylko twoje wypowiedzi do różnych forumowiczów.
Michalina12
2024-06-30 19:06
Jsg: czyli Ty jestes zapewne redaktorem tekstów na tym portalu a następnie udzielasz się jako komentujący…hmm… jest to wielce nieetyczne i godne manipulatora. Jesli jestes autorem tekstów lub tez adminem tej strony to nie recenzuje się swoich tekstów. Nazywa się to manipulacja.
Michalina12
2024-06-30 19:06
Jsg: czyli Ty jestes zapewne redaktorem tekstów na tym portalu a następnie udzielasz się jako komentujący…hmm… jest to wielce nieetyczne i godne manipulatora. Jesli jestes autorem tekstów lub tez adminem tej strony to nie recenzuje się swoich tekstów. Nazywa się to manipulacja.
Ec29: Poniżej przypominam odpowiedzi Michaliny12. Komentarz zbyteczny.
1) Do jsg: jak ja się cieszę ze to Ty możesz sobie kiwnąć tylko swoim palcem w lewym bucie i na pewno nie będziesz decydować o tym czy lotnisko w Radomiu będzie otwarte czy zamknięte ????????????
2) Do jsg: widac ze komentarze pisza te same osoby co uznają się za wielkich znawców i fachowców. Tylko co z tego ze Modlin miał setki tysięcy odprawionych pasażerów jak Ryanarowi dopłacano za latanie. To dopiero jest bezsens żeby dopłacać linii lotniczej za to ze lata z Modlina!!! Logika komentujących jest porażająca i tragiczna wręcz. Ja wiec proponuje żeby te osoby podjęły prace w samorządzie województwa i zapoznały ile to Mazowsze beceluje za te „renomowane” linie lotnicze .
3) Do air: ale ty jestes prymitywny w swoich komentarzach. LOT em nie latają tylko wiesniacy z Podhala tylko również biznes i klasa średnia. Leciałam właśnie do Baku. Samolot zapełniony w 100 procentach . Pasażerów z Polski było może z 10 reszta to ruch tranzytowy. Jesli twierdzisz ze nie chcesz narodowej linii lotniczej to jestes po prostu głupi a głupotę trudno komentować .
4) Do jsg: nie napinaj się tak bo Ci gumka od majtek pęknie. Na razie Twoje komentarze są tak głupie i nieracjonalne iż nie widzę żadnego sensu żeby publicznie odpowiadać na Twoje pytania. Jak zmądrzejesz to będziemy rozmawiać.
5) Pseudoartykul pisany przez pseudospecjaliste o wyimaginowanych problemach. Trzeba jednak przyznać i to wprost ze chyba autorzy tych artykułów otrzymują jakieś gratyfikacje od tanich linii lotniczych bo trudno zrozumieć ta nienawiść i niechęć do narodowych linii lotniczych które są nasze własne i które chca rozwijać kierunki z lotniska w Polsce. To jest jakoś szok jak się czyta komentarze ludzi którzy żywią jakaś nienawiść i ogromna niechęć do tego co polskie.
6) Do rostar. Kolejny mądrala się odezwał. A skąd Ty wiesz dlaczego bilety z Chopina kosztują 2.400 a z Radomia taniej. Za wyjątkiem inwektyw pogardy i która jest zawarta powyżej nie masz nic do przekazania bos głupi i pusty jak bęben. To Państwo decyduje skąd Warszawiacy będą latać bo to inwestycja rządowa.jak bys był mądrzejszy to może bys zrozumiał ze Radom jest częścią północna Centralnego Okręgu Przemysłowego który obecnie jest infrastrukturalnie upośledzony i potrzebuje tej inwestycji. A warszawskie ogórki mogą trochę wcześniej wstać i ruszyć tyłek na to lotnisko.Chwała PiS ze myśli perspektywicznie bo to piękne nowoczesne lotnisko i ma wioskę więcej do zaoferowania niż psują buda w Modlinie która jest prywatnym lotniskiem Ryanair.
7) Do kurak03: Człowieku. Pitolisz ze aż czytać tego nie można. Radom stworzono po tożeby przejął ruch czarterowy i całych „tanich” linii lotniczych. Jest pewne zamierzenie i będzie ono realizowane właśnie przez Radom a Ty możesz śmiać się skakać do góry i tak niczego nie zmienisz. Lotnisko jest nowoczesne i bardziej wydajne niż Okęcie i Modlin. I nie bądź śmieszny : każde przedsiębiorstwo liczy koszty. Jesli to lotnisko będzie tańsze to wkrótce zaczną z niego latac tanie linie dla których nie liczy się żaden prestiż tylko koszty. A teraz po prostu jest okres popandemiczny wiec zwolniło się trochę miejsca po innych liniach na Chopinie. Nie będzie jednak to trwało wiecznie.!!! Ponadto ja dobie nie życzę jako podatniczka żeby moje podatki szły na wspieranie jakiegoś śmierdziela z Irlandii bo Modlin to jego prywatne lotnisko. To jest po prostu skandal i trzeba z tym skończyć.