gość_2884a
2015-09-07 14:08
Jeśli chodzi o teren naszego pięknego kraju, to zawsze korzystam ze swojej sprawdzonej wypozyczalni. Nazywa się CarFree. W porównaniu do innych wypożyczalni dostępnych na rynku ma całkiem korzystne ceny. No i zawsze do tej pory byłem zadowolony z samochodu. Nie było żadnych problemów.
usuniety
2015-07-07 21:34
gość_42354, tak zgadzam się, dzielenie krajów na cywilizowane jest niepoprawne, dlatego też napisałem "tzw. cywilizowane" i jeśli kogokolwiek uraziłem to przepraszam. Są natomiast kraje, w których uczestnicy ruchu drogowego przestrzegają przepisów i są takie, w których panuje chaos. Uwaga którą napisałem panuje z mojego doświadczenia, kiedyś wypożyczyłem samochód na Bali, gdyż uważałem że po latach życia w Azji będę w stanie tam jeździć. Okazuje się, że byłem w błędzie, na Bali nie ma dobrych dróg, nie ma oznaczenia kierunków, ludzie i zwierzęta na ulicach robią no i co 10 minut byłem zatrzymywany przez policje, która sprawdzała moje prawo jazdy w nadziei, że nie mam ważnego dokumentu i wyciągną ode mnie łapówkę. Ogólnie jazda tam była nieomalże traumatycznym doświadczeniem. ;)
gość_ca5eb
2015-07-07 13:50
adam7691: Dobrze mówisz- warto wziąć ubezpieczenie; zwłaszcza kiedy się jedzie w miejscach, gdzie są duże szanse na wyskoczenie jakiegoś zwierzaka (głównie lasy), a tym bardziej jak się jedzie nocą. Jadąc dzisiaj w nocy przez Czechy (na szczęście nie wypożyczonym samochodem) w przeciągu 100 km miałem bliskie spotkanie z 4 sarnami, 3 lisami i kilkoma kunami.
gość_42354
2015-07-07 10:18
koledzy, czy możecie konkretniej napisać jakie są różnice między "cywilizowanymi" krajami a naszą piękną Polską tudzież innymi?
adam7691
2015-07-07 10:12
korzystałem z wypożyczalni w USA dwukrotnie, naprawdę warto,
w żaden inny sposób nie da się zobaczysz tylu wspaniałych miejsc, chyba że na piechotę,
warunek jest jeden, żeby zapewnić sobie spokój należy wykupić pełne ubezpieczenie, miałem bliskie spotkanie z malutkim jelonkiem, i gdyby nie ubezpieczenie, pewnie raty spłacałbym jeszcze dziś
marqoos_pl
2015-07-07 09:11
Najgorsze wypożyczalnie są chyba w Polsce! Dzikie zwyczaje u nich panują, a ceny chyba jedne z najwyższych w Europie. Masakra. Teraz się to powoli zmienia z indywidualnymi wypożyczalniami, ale jeszcze jesteśmy lata świetlne za całą Europą.
@gość_52fc6 To możesz sobie pomarzyć bo w amerykańskich wypożyczalniach na próżno szukać Audi.. Prędzej dostaniesz coś bardziej amerykańskiego.
usuniety
2015-07-07 08:25
Wypożyczenie samochodu to dobra opcja w tzw. krajach cywilzowanych, natomiast jeżeli ktoś chciałby wynająć sobie samochód w takich miejscach jak Indie lub Indonezja, to tylko zepsuje sobie wakacje.
gość_52fc6
2015-07-06 20:23
Marzy mi sie wypozyczenie Audi i przejechac nia cale Stany Zjednoczone!