Pliki cookies
Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.

×
Zaloguj się

Posiadasz już konto w portalu pasazer.com? Zaloguj się i zacznij korzystać ze swoich przywilejów zarejestrowanego użytkownika.


lub


Wizy do Azerbejdżan


Azerbejdżan

Tryb i czas oczekiwania:
• Tryb normalny - 2-3 tygodnie
• Tryb express- 1-2 tygodnie*
* Dopłata to trybu express


Wiza biznesowa jednokrotna


Wymagania:
•  wypełniony wniosek wizowy przez stronę:  http://evisa.mfa.gov.az/ ,
•  2 zdjęcia paszportowe biometryczne,
•  paszport,
• zaświadczenie o zatrudnieniu ( osoby prowadzące firmę, muszą dołączyć wypis z właściwego rejestru i dołączyć list o samozatrudnieniu),
• zaproszenie wystawione przez firmę w Azerbejdżanie,
• kopia 1 strony paszportu,
• kopia rezerwacji biletu lotniczego
• wiza do 30 dni -potwierdzenie zarezerwowania noclegu wystawionej przez obiekt zbiorowego zakwaterowania (hotel/motel/hostel) na okres całego pobytu w Azerbejdżanie,
• opłata konsularna 60 Euro,

 

Ważne!
We wniosku wizowym w sekcji RESIDENCE należy wpisać adres obiektu noclegowego.

 

Wiza biznesowa roczna wielokrotna 


Wymagania:
•  wypełniony wniosek wizowy przez stronę:  http://evisa.mfa.gov.az/ ,
•  2 zdjęcia paszportowe biometryczne,
•  paszport,
• zaświadczenie o zatrudnieniu ( osoby prowadzące firmę, muszą dołączyć wypis z właściwego rejestru i dołączyć list o samozatrudnieniu),
• Zaproszenie z Republiki Azerbejdżanu (zaproszenie powinno być wysłane przez Urząd Konsularny Ministerstwa Spraw Zagranicznych RA)
• kopia 1 strony paszportu,
• kopia rezerwacji biletu lotniczego
• wiza do 30 dni -potwierdzenie zarezerwowania noclegu wystawionej przez obiekt zbiorowego zakwaterowania (hotel/motel/hostel) na okres całęgo pobytu w Azerbejdżanie,
• opłata konsularna 350 USD,

Ważne!
We wniosku wizowym w sekcji RESIDENCE należy wpisać adres obiektu noclegowego.


Wiza gościnna (zwykła), studencka


Wymagania:
•  wypełniony wniosek wizowy przez stronę:  http://evisa.mfa.gov.az/
•  2 zdjęcia paszportowe biometryczne
•  paszport,
• zaświadczenie o zatrudnieniu ( osoby prowadzące firmę, muszą dołączyć wypis z właściwego rejestru i dołączyć  list o samozatrudnieniu)
• kopia 1 strony paszportu,
• kopia rezerwacji biletu lotniczego
• opłata konsularna 60 Euro
• Zaproszenie z Republiki Azerbejdżanu (zaproszenie powinno być wysłane przez Urząd Konsularny Ministerstwa Spraw Zagranicznych RA)
• W przypadku wizy służbowej, studenckiej lub humanitarnej, jeżeli zaproszenie strony przyjmującej nie zostanie wysłane przez Urząd Konsularny MSZ, podróżujący powinien dostarczyć wysłane faksem zaproszenie strony przyjmującej w Azerbejdżanie lub pismo pracodawcy
• zaświadczenie z pracy (w przypadku przedsiębiorców KRS lub inne dokumenty firmowe + oświadczenie o samozatrudnieniu)
Opłata konsularna: 60 EURO lub 350USD w zależności od długości pobytu.

Ważne!
We wniosku wizowym w sekcji RESIDENCE należy wpisać adres obiektu noclegowego.

UWAGI:
• Ważność zwykłej wizy wjazdowej uprawniającej do jednorazowego wjazdu wynosi od 3 dni do 1 miesiąca. Wielokrotna Biznesowa wiza ważna jest 1 rok. I uprawnia do pobytu przez 90dni przez cały okres ważności wizy.  Jeżeli wiza nie zostanie wykorzystana w tym czasie – traci ważność.
• Cudzoziemcy, którzy chcą starać się o wizę do Republiki Azerbejdżanu, muszą dołączyć dokument wskazujący na zameldowanie w Polsce.
• Konsulat Republiki Azerbejdżanu ma prawo odmowy wydania wizy lub zmiany jej terminu lub krotności bez podania przyczyny.

 

 

Zamów wizę on-line


Wylot:
Przylot:
  • Data wylotu:
  • Data powrotu:
Pasażerowie:

Cel podróży:
  • Data wyjazdu:
  • Data powrotu:

Kraj podróży:

Kalendarz lotniczy