Pliki cookies
Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.

×
Zaloguj się

Posiadasz już konto w portalu pasazer.com? Zaloguj się i zacznij korzystać ze swoich przywilejów zarejestrowanego użytkownika.


lub


Wizy do Mongolia


Mongolia

Tryby i czas oczekiwania:

  • Tryb normalny - 7-10 dni roboczych
  • Tryb ekspres - 3-5 dni roboczych (opłata konsularna jest w tym trybie podwajana!)

Wiza turystyczna

Wymagania:

  • Paszport (ważny min. 6 miesięcy dłużej niż okres ważności wizy)
  • Wypełniony wniosek wizowy
  • 1x fotografia Pobyt powyżej 30 dni wymaga potwierdzenia od agencji turystycznej z Mongolii, jeżeli stroną zapraszającą jest osoba prywatna, zaproszenie musi być potwierdzone przez Office of Immigration, Naturalization and Foreign Citizen z Mongolii
  • Opłata konsularna:
    • 55 EURO- wiza jednokrotna
    • 65 EURO - wiza dwukrotna
    • Dodatkowo należy doliczyć opłaty konsularne wynikające z przyjęcia wniosków - 5 EURO za przyjęcie wniosku w trybie normalnym

Wiza biznesowa

Wymagania:

  • Paszport (ważny min. 6 miesięcy dłużej niż okres ważności wizy)
  • Wypełniony wniosek wizowy
  • 1x fotografia
  • Zaproszenie z firmy z Mongolii. Jeżeli stroną zapraszającą jest osoba prywatna, zaproszenie musi być potwierdzone przez Office of Immigration, Naturalization and Foreign Citizen z Mongolii
  • Opłata konsularna:
    • 55 EURO- wiza jednokrotna
    • 65 EURO - wiza dwukrotna
    • 95 EURO - wiza wielokrotna (6 miesięcy)
    • 145 EURO - wiza wielokrotna (12 miesięcy)
    • Dodatkowo należy doliczyć opłaty konsularne wynikające z przyjęcia wniosków - 5 EURO za przyjęcie wniosku w trybie normalnym

Wiza tranzytowa

Wymagania:

  • Paszport (ważny min. 6 miesięcy dłużej niż okres ważności wizy)
  • Wypełniony wniosek wizowy
  • 1x fotografia
  • Bilet wjazdowy i wyjazdowy z Mongolii
  • Wiza kraju docelowego, jeżeli jest wymagana.
  • Opłata konsularna:
    • 35 EURO- wiza jednokrotna
    • 45 EURO - wiza dwukrotna
    • Dodatkowo należy doliczyć opłaty konsularne wynikające z przyjęcia wniosków - 5 EURO za przyjęcie wniosku w trybie normalnym

UWAGI

  • Wiza tranzytowa ważna jest przez 48 godzin oraz 5 dni w przypadku podróży samochodem.
  • Wnioski wizowe do Mongolii, bez względu na kategorię wizy, wypełniane są wyłącznie drogą elektroniczną (za pośrednictwem Internetu). Proces wypełniania wniosków online jest możliwe tylko w języku angielskim: http://www.consuls.net
    • Należy:
    • 1.Wprowadzić wymagane informacje w odpowiednich polach na stornie
    • 2.Wypełnić formularz, odpowiadając na wszystkie pytania,
    • 3.Wydrukować wniosek.
      • Zdjęcie powinno spełniać następujące wymagania:
      • 1.Jasne tło – białe, kremowe, jasno szare
      • 2.Fotografia musi być wyraźna i dobrej jakości,
      • 3.Tylko na papierze fotograficznym
      • 4.Wymiary: 45 x 35 mm
      • 5.Twarz zwrócona do kamery, bez okularów słonecznych, kapelusza lub innego nakrycia głowy.
      • 6.Fotografie, które nie spełniają w/w wymogów nie będą przyjęte.
  • Zaproszenie od osób prywatnych lub oficjalne pismo od odpowiednich organów mongolskich i polskich, a także zgoda odpowiednich organów mongolskich są wymagane od wszystkich osób, oprócz turystów ubiegających się o wydanie wizy turystycznej z prawem pobytu w Mongolii do 30 dni.
  • Istnieje obowiązek meldunkowy przy pobytach dłuższych niż 30 dni. Formalności dopełnia się w Urzędzie do spraw cudzoziemców. Przekroczenie okresu ważności wizy może powodować karę pieniężną przy wyjeździe.

Zamów wizę on-line


  • Okazje do Mongolia
Wylot:
Przylot:
  • Data wylotu:
  • Data powrotu:
Pasażerowie:

Cel podróży:
  • Data wyjazdu:
  • Data powrotu:

Kraj podróży:

Okazje z lotniska
  • Okazje pasażera
Sprawdź wszystkie
Kalendarz lotniczy