Pliki cookies
Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.

×
Zaloguj się

Posiadasz już konto w portalu pasazer.com? Zaloguj się i zacznij korzystać ze swoich przywilejów zarejestrowanego użytkownika.


lub


Wizy do Arabia Saudyjska


Arabia Saudyjska

Tryby i czas oczekiwania:

  • Tryb normalny - 14 dni roboczych
  • Tryb ekspres - 7-10 dni roboczych

Uwagi:

  • Wydanie wizy przy spełnieniu wszystkich warunków jest formalnością, ale wszystkie dokumenty muszą być przygotowane z najwyższą starannością.
  • Mamy kilkuletnie doświadczenie w przygotowaniu aplikacji wizowych
  • Wypełniamy wnioski na stronie enjazit.sa - dodatkowa opłata 50 zł
  • Legalizujemy dokumenty w MSZ, KIG - opłaty 50 zł
  • Dokonujemy wpłat w banku za dodatkową opłatą 50 zł

 

  • Wiza turystyczna

Istnieje możliwość wyrobienia wiz turystycznej tylko dla grup zorganizowanych, które będą realizowały wcześniej ustalony plan wyjazdu. Możemy pomóc w organizacji takiego wyjazdu. Współpracujemy z lokalnym biurem turystycznym. Wyjazd może być dostosowany do Państwa oczekiwań. Minimalna liczba osób - 7. Kobiety młodsze niż 40 lat, winny podróżować w towarzystwie ojca, brata lub męża.

 


  • Wiza biznesowa

Wymagania:

  • Wypełniony wniosek wizowy Kliknij aby pobrać wniosek wizowy. Kliknij tu, aby pobrać przykład wypełnionego wniosku
  • Numer rejestracji internetowej - Uzyskuje się go na stronie enjazit.com.sa (płatny kartą kredytową 10,5 USD).
  • Ważny paszport (dwie strony wolne na wklejenie wizy)
  • Dwie fotografie (en face, białe tło, 4,5cm x 3,5cm)
  • Zaproszenie wystawione przez saudyjską Izbę Przemysłowo-Handlową lub Ministerstwo Spraw Zagranicznych Arabii Saudyjskiej.
  • Kopia dokumentu rejestracji firmy saudyjskiej.
  • Pismo delegujące z firmy polskiej, zalegalizowane w Krajowej Izbie Gospodarczej i w Ministerstwie Spraw Zagranicznych RP Pismo w języku angielskim powinno być skierowane do Konsula i zawierać następujące informacje:
    • Krótki opis działalności firmy
    • Imię, nazwisko oraz stanowisko osoby delegowanej
    • Nazwa firmy saudyjskiej
    • Dokładny cel wizyty
    • Rodzaj wizy oraz długość pobytu / jeżeli firmą delegującą jest firma zagraniczna, to pismo należy zalegalizować w Ambasadzie Królestwa Arabii Saudyjskiej w kraju, z którego pochodzi firma / Opłaty: KIG - 75 PLN, MSZ - 26 PLN 
  • Bilet lotniczy
  • Potwierdzenie wpłaty na konto Ambasady Królestwa Arabii Saudyjskiej w Warszawie w wysokości 55 USD za wizę jednokrotną, 135 USD za wizę wielokrotną. Wpłaty należy dokonać w oddziale wskazanego banku. Potwierdzenie powinno zawierać pieczęć i podpis pracownika banku.

 


  • Wizyta pracownicza

Wymagania:

  • Wypełniony wniosek wizowy Kliknij aby pobrać wniosek wizowy. Kliknij tu, aby pobrać przykład wypełnionego wniosku
  • Numer rejestracji internetowej - Uzyskuje się go na stronie enjazit.com.sa (płatny kartą kredytową 10,5 USD).
  • Ważny paszport (dwie strony wolne na wklejenie wizy)
  • Dwie fotografie (en face, białe tło, 4,5cm x 3,5cm)
  • Zaproszenie wystawione przez saudyjską Izbę Przemysłowo-Handlową lub Ministerstwo Spraw Zagranicznych Arabii Saudyjskiej.
  • Kopia dokumentu rejestracji firmy saudyjskiej.
  • Pismo delegujące z firmy polskiej, zalegalizowane w Krajowej Izbie Gospodarczej i w Ministerstwie Spraw Zagranicznych RP Pismo w języku angielskim powinno być skierowane do Konsula i zawierać następujące informacje:
    • Krótki opis działalności firmy
    • Imię, nazwisko oraz stanowisko osoby delegowanej
    • Nazwa firmy saudyjskiej
    • Dokładny cel wizyty
    • Rodzaj wizy oraz długość pobytu / jeżeli firmą delegującą jest firma zagraniczna, to pismo należy zalegalizować w Ambasadzie Królestwa Arabii Saudyjskiej w kraju, z którego pochodzi firma / Opłaty: KIG - 75 PLN, MSZ - 26 PLN
  • Oryginał dyplomu poświadczającego kwalifikacje do wykonywania zawodu podanego w zaproszeniu.
  • Kopia umowy pomiędzy firmą saudyjską a firmą wysyłającą
  • Bilet lotniczy
  • Potwierdzenie wpłaty na konto Ambasady Królestwa Arabii Saudyjskiej w Warszawie w wysokości 55 USD za wizę jednokrotną, 135 USD za wizę wielokrotną. Wpłaty należy dokonać w oddziale wskazanego banku. Potwierdzenie powinno zawierać pieczęć i podpis pracownika banku.  

 

  • Wiza pracownicza

Wymagania:

  • Wypełniony wniosek wizowy Kliknij aby pobrać wniosek wizowy. Kliknij tu, aby pobrać przykład >> Numer rejestracji internetowej Uzyskuje się go na stronie enjazit.com.sa (płatny kartą kredytową 10,5 USD). Możemy wypełnić i opłacić za Ciebie. Koszt 50 PLN Ważny paszport (dwie strony wolne na wklejenie wizy)
  • Dwie fotografie (en face, białe tło, 4,5cm x 3,5cm)
  • „Block” wiza
  • Autoryzacja elektroniczna
  • Tłumaczenie dyplomu na język angielski lub arabski, poświadczającego kwalifikacje do wykonywania zawodu, zalegalizowane przez Ministerstwo Spraw Zagranicznych RP. Dokument ten zostanie następnie zalegalizowany w Sekcji Konsularnej Ambasady (opłata 10 USD).
  • Zaświadczenie o niekaralności, przetłumaczone na język arabski lub angielski, zalegalizowane przez Ministerstwo Spraw Zagranicznych RP. Dokument ten zostanie następnie zalegalizowany w Sekcji Konsularnej ambasady (Opłata 10 USD).
  • Kopia podpisanego kontraktu.
  • Raport medyczny potwierdzony pieczęcią szpitala państwowego. Jeżeli aplikant pracował wcześniej w Arabii Saudyjskiej, powinien przedstawić świadectwo pracy z poprzedniego miejsca zatrudnienia.
  • Bilet lotniczy
  • Potwierdzenie wpłaty na konto Ambasady Królestwa Arabii Saudyjskiej w Warszawie w wysokości 35 USD (15 USD za wizę + 20 USD za legalizację dokumentów) Wpłaty należy dokonać w oddziale wskazanego banku. Potwierdzenie powinno zawierać pieczęć i podpis pracownika banku.

Zamów wizę on-line


  • Okazje do Arabia Saudyjska
Wylot:
Przylot:
  • Data wylotu:
  • Data powrotu:
Pasażerowie:

Cel podróży:
  • Data wyjazdu:
  • Data powrotu:

Kraj podróży:

Okazje z lotniska
  • Okazje pasażera
Sprawdź wszystkie
Kalendarz lotniczy