Pliki cookies
Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.

×
Zaloguj się

Posiadasz już konto w portalu pasazer.com? Zaloguj się i zacznij korzystać ze swoich przywilejów zarejestrowanego użytkownika.


lub


Wizy do Angola


Angola

Tryb i czas oczekiwania:

  • Tryb normalny (7 dni roboczych)
  • Tryb express* (1-3 dni robocze)

* W przypadku wizy zwykłej tryb express to 3 dni robocze, w przypadku wizy krótkoterminowej 1-2 dni w zależności od poniesionej opłaty konsularnej.

Uwaga - wiza krótkoterminowa posiada 72h ważność na wjazd do Angoli od momentu wydania

Wiza krótkoterminowa - STV 7 dni pobytu

Wymagania:

  • Paszport (ważny min. 6 miesięcy)
  • Formularz wypełniony drukowanymi literami czarnym długopisem, bez skreśleń i zmian, podpisany przez osobę ubiegającą się o wizę pobierz wniosek wizowy
  • 2x fotografia paszportowa, kolorowa
  • Ksero strony głównej paszportu, oraz stron zawierających wizy
  • Rezerwacja biletu lotniczego (w obie strony)
  • Oryginał i kopia międzynarodowego świadectwa szczepień
  • Potwierdzenie posiadania środków na utrzymanie (200 USD na każdy dzień pobytu w Angoli,oryginał wypisu z banku w języku angielskim, nie wcześniejszy niż tydzień przed aplikacją) i zakwaterowania lub zaproszenie od obywatela Angoli

    lub pismo od instytucji bądź firmy zarejestrowanej w Angoli wysłane faksem do Ambasady, oraz jego kopia dołączona do wniosku wizowego. Uwaga - zaproszenie musi być w języku portugalskim.

  • Zgoda rodziców w przypadku osób małoletnich podróżujących z jednym z rodziców lub w towarzystwie innych osób
  • Zobowiązanie do przestrzegania praw obowiązujących na terytorium Angoli pobierz tutaj
  • Książeczka morska - oryginał i kopia (w przypadku marynarzy)
  • Opłata konsularna:
    • 200 USD - wiza wydawana w ciągu 3-5 dni roboczych
    • 250 USD - wiza wydawana nawet tego samego dnia (nie zawsze!)

 


 

Wiza zwykła "ordinario"- do 30 dni pobytu

Wymagania:

  • Paszport (ważny min. 6 miesięcy)
  • Formularz wypełniony drukowanymi literami czarnym długopisem, bez skreśleń i zmian, podpisany przez osobę ubiegającą się o wizę pobierz wniosek wizowy
  • 2x fotografia paszportowa, kolorowa
  • Potwierdzenie posiadania środków na utrzymanie (200 USD na każdy dzień pobytu w Angoli,oryginał wypisu z banku w języku angielskim, nie wcześniejszy niż tydzień przed aplikacją) i zakwaterowania lub zaproszenie od obywatela Angoli

    lub pismo od instytucji bądź firmy zarejestrowanej w Angoli wysłane faksem do Ambasady, oraz jego kopia dołączona do wniosku wizowego. Uwaga - na zaproszeniu (w języku portugalskim!) powinna znaleźć się pieczątka Instytutu Naftowego albo Ministerstwa Transportu w Angoli

  • Ksero strony głównej paszportu, oraz stron zawierających wizy
  • Rezerwacja biletu lotniczego (w obie strony)
  • Kopia międzynarodowego świadectwa szczepień
  • Zgoda rodziców w przypadku osób małoletnich podróżujących z jednym z rodziców lub w towarzystwie innych osób
  • Zobowiązanie do przestrzegania praw obowiązujących na terytorium Angoli pobierz tutaj
  • Opłata konsularna:
    • 100 USD - tryb normalny (4-6 dni roboczych konsulatu)
    • 200 USD - tryb express(3-4 dni robocze konsulatu)

 

Zamów wizę on-line


Wylot:
Przylot:
  • Data wylotu:
  • Data powrotu:
Pasażerowie:

Cel podróży:
  • Data wyjazdu:
  • Data powrotu:

Kraj podróży:

Kalendarz lotniczy