Pliki cookies
Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.

×
Zaloguj się

Posiadasz już konto w portalu pasazer.com? Zaloguj się i zacznij korzystać ze swoich przywilejów zarejestrowanego użytkownika.


lub


Wizy do Indie


Indie

Tryby i czas oczekiwania

 

  • Tryb normalny - powyżej 17 dni roboczych
  • Tryb ekspres - 16 dni roboczych

Opłaty konsularne i rodzaje wiz

  • 224 zł - Wiza turystyczna
  • 707 zł - Wiza biznesowa
  • 132 zł - Wiza tranzytowa  


  • Wiza turystyczna (jedno-   lub dwukrotnego wjazdu)

Wymagania:

  • Paszport ważny przynajmniej rok zawierający przynajmniej jedną wolną stronę.
  • Wypełniony wniosek wizowy (online + wydruk ) Kliknij aby wypełnić wniosek wizowy
  • 1x kolorowa fotografia 2 x 2 cale, do wklejenia na formularzu wizowym
  • Kopia potwierdzonej rezerwacji na samolot lub biletu w obie strony

Czas na jaki wiza jest wydawana to miesiąc do maksimum 3 miesięce w zależności od czasu trwania podróży. Ambasada wymaga, aby na minimum 2 tygodnie przed lotem aplikować o wizę i warto tego przestrzegać zwłaszcza w sezonie, kiedy jest bardzo dużo aplikujących.


  • Wiza biznesowa

Wymagania:

  • Paszport ważny przynajmniej rok zawierający przynajmniej jedną wolną stronę.
  • Wypełniony wniosek wizowy (online + wydruk) Kliknij aby pobrać wniosek wizowy. 
  • 1x kolorowa fotografia 2x2 cale, do wklejenia na formularzu wizowym
  • Kopia potwierdzonej rezerwacji na samolot lub biletu w obie strony
  • Zaproszenie z firmy indyjskiej, skierowane imienne, do osoby wyjeżdżającej zawierające cel wyjazdu, terminy, dane aplikanta
  • List od firmy indyjskiej skierowany do Ambasady Indii w Polsce z prośbą o wydanie wizy biznesowej, potwierdzający, iż zapraszają oni daną osobę z Polski i opisujący cel wizyty oraz dane osoby
  • List delegujący z firmy zatrudniającej aplikanta (w języku angielskim) zawierający cel wyjazdu, terminy, dane aplikanta

Czas na jaki wiza jest wydawana zależy od tego jak ambasada rozpatrzy dany wniosek. Zazwyczaj to 1-3 miesiące. Ambasada wymaga aby na minimum 2 tygodnie przed lotem aplikować o wizę.


  • Wiza tranzytowa

Wymagania:

  • Paszport ważny przynajmniej rok zawierający przynajmniej jedną wolną stronę.
  • Wypełniony wniosek wizowy (online + wydruk) Kliknij aby pobrać wniosek wizowy.
  • 1x kolorowa fotografia 2x2 cale do wklejenia na formularzu wizowym
  • Kopia potwierdzonej rezerwacji na samolot lub biletu na dalszą podróż

Ważna jest 15 dni od momentu jej wydania.

 


 

Wiza entry

Wydawana w innym celu niż studia, turystyka, biznes i tranzyt. Wydaje się ją najczęściej na konferencje, badania naukowe, występy artystyczne, udział w olimpiadach sportowych, itp. czas na jaki wiza jest wydawana: maksymalnie 3 miesiące (jednorazowy wjazd); czas oczekiwania na wizę: teoretycznie 2 tygodnie a w praktyce czasami dłużej, wszystko zależy od strony indyjskiej i jej potwierdzeń organizatora, a jednocześnie osób zapraszających.


UWAGA

  • Przyznana wiza, ważna jest od dnia wydania, a nie przyjazdu do Indii.
  • Aplikantom zaleca się przestrzeganie indyjskiego prawa w trakcie podróży do tego kraju, wystrzegania małżeństw czasowych oraz niewłaściwych zachowań.
  • Aplikacja o wizę powinna zostać złożona przynajmniej na 2 tygodnie przed planowanym wylotem.
  • Osoby nie będące obywatelami Polski, ani Indii, a zamieszkujące na stałe w Polsce, również mogą ubiegać się o wizę w ambasadzie w Warszawie, przedstawiając niezbędne dokumenty i wpłacając określoną przez ambasadę kwotę. Warunkiem jest dołączenie kopii karty stałego pobytu.
  • Kierowcy muszą posiadać międzynarodowe prawo jazdy.
  • W przypadku aplikacji o inne rodzaje wiz, np.: studencką, pracowniczą, prasową należy się skontaktować indywidualnie, w celu uzyskania informacji.

Zamów wizę on-line


Wylot:
Przylot:
  • Data wylotu:
  • Data powrotu:
Pasażerowie:

Cel podróży:
  • Data wyjazdu:
  • Data powrotu:

Kraj podróży:

Kalendarz lotniczy