Wypożycz samochód


  Zarezerwuj hotel

pasazer.com opinie o liniach opinie o Air Berlin

Air Berlin (AB) oceń
8.34
153 ocen 

PW wystawił(a) ocenę 10
 

Po doświadczeniach z polskimi przewoźnikami stwierdzam że AB jest już w XXII wieku. Samoloty aż pachnące nowością, czyste , loty punktualne( drezno -palma de majorka-drezno - lipiec 2014) . Na dodatek steward mówił po polski.Czego więcej. Latać tylko z NIMI.  

Żadnych 

dodano 2014-07-25 - zaakceptował andrzejtoulon

aneta wystawił(a) ocenę 9
 

Lot na Teneryfę A-320. Wybrałam niemieckie biuro celem uniknięcia polskich czarterów. Wcale nie jest tak ciasny samolot ( jak miałam okazję czytać na forach ); flota nowa, bez opóźnień, sympatyczna obsługa, skromny caternig ale dość smaczny. Panicznie boję się latać ale na ich pokładzie czułam się bezpiecznie i nie planuję już nigdy wyjazdów wakacyjnych z czarterami z Polski. Polecam serdecznie  

Niestety w drodze powrotnej w godzinach wieczornych 3/4 drogi to turbulencje, na które żadna linia lotnicza nie ma wpływu....niestety 

dodano 2014-07-22 22:03

R.G. wystawił(a) ocenę 2
 

Nie miałem dotąd problemów z ich punktualnością.  

Wyjątkowo ciasne (zwłaszcza Boeingi) i duszne samoloty. Ceny wcale niemałe. Na długodystansowym locie (Punta Cana)wszystkie stwardessy w nocy zasunęły kotary, poszły spać i nic już ich nie interesowało. Jedzenie było koszmarne: mało i niesmaczne. Pogubili też ostatnio (lot z Faro) wszystkie wózki dziecięce, a wszystkim rodzinom na Teglu wydali formularze i powiedzieli że nic innego nie zrobią. Mam koszmarne doświadczenia z tą linią ale niestety na Teglu są niemal monopolistą i często jesteśmy na nich skazani... Niemniej jednak - szczerze odradzam, bo jadą na micie tzw. "niemieckiej solidności" oferując marny standard i nie wysilając się specjalnie. 

dodano 2014-07-14 16:01 - zaakceptował gm717

T.L wystawił(a) ocenę 10
 

Lot TXL-VIE-TXL. Air Berlin i tym razem jak zawsze tylko superlatywy. Nowiusienki i w przeciwienstwie do tego co pisza tu niektorzy - wcale nie ciasny A-320, mily i bardzo profesjonalny personel pokladowy, napoje oraz malutki snack wliczone w cene biletu. A wynosila ona okolo 100 € co jest zupelnie ok.  

brak. 

dodano 2014-05-25 16:43 - zaakceptował andrzejtoulon

AP wystawił(a) ocenę 1
 

Brak  

Beznadziejna obsługa zarówno poprzez stronę internetową jak i call center. Gubią bagaże. 

dodano 2014-05-24 12:28 - zaakceptował andrzejtoulon

KS wystawił(a) ocenę 3
 

Nowa flota  

Ich A320 to najciaśniejszy samolot jakim w życiu leciałem. Tragedia - nie da się nawet czytać magazynu w formacie A4. Unikac za wszelką cenę!. Tegel jako przesiadka też fatalnie - bieganie po terminalach w 20 minut. 

dodano 2014-05-21 20:31 - zaakceptował andrzejtoulon

Shaun urban wystawił(a) ocenę 1
 

Totalne rozczarowanie,zadnych plusow.  

Zaloga wygladala jak by zarwali noc...samolot maly,obskurny,brudny.Lecialem z Krakowa do Berlina 

dodano 2014-04-26 00:04 - zaakceptował andrzejtoulon

Artur P. wystawił(a) ocenę 1
 

Bez plusów.  

Pomimo upływu kolejnych blisko dwu miesięcy (patrz mój komentarz poniżej z 2.03.) i kolejnych e-mailowych ponagleń o wystawienie zaświadczenia o terminie dostarczenia zagubionego przez linię bagażu do hotelu, brak jakiegokolwiek odzewu strony linii lotniczej. Omijajcie szerokim łukiem tę nieprofesjonalną linię lotniczą. 

dodano 2014-04-21 00:16 - zaakceptował wojtek

Artur P. wystawił(a) ocenę 1
 

Punktualność. Pozostałe kwestie standard, bez fajerwerków.  

Lot WAW-TXL-BCN 15.08.2013. Na lotnisku w BCN okazało się, że mój bagaż zaginął. Zresztą do okienka ustawił się ogonek wielu pasażerów tego lotu z zagubionym bagażem. Bagaż został dostarczony do hotelu w BCN dopiero po 2 dniach! Z uwagi na to, że bagaż dostarczono na recepcję hotelu pod moją nieobecność, poprosiłem linię lotniczą o wystawienie potwierdzenia nt. terminu jego dostarczenia (co jest dla mnie niezbędne w celu uzyskania dodatkowego odszkodowania od opóźnienia bagażu, które miałem do karty kredytowej). Pomimo upływu ponad pół roku i cyklicznie wysyłanych próśb do przewoźnika, wszystkie moje wiadomości pozostają bez odpowiedzi. Pilnujcie więc bagażu i nie liczcie na wsparcie obsługi klienta. 

dodano 2014-03-02 12:47 - zaakceptował solokhumbu

LrdMaras wystawił(a) ocenę 9
 

Czysto, sympatycznie. Trasa KRK-TXL-KRK. Prawdę mówiąc jeśli chodzi o mnie, to porównałbym z LOT-em :-) Nie bombardują ogłoszeniami i było bardzo przyjemnie.  

Lądowanie w KRK. Aż coś w podwoziu zaskrzypiało :-) 

dodano 2013-10-19 12:54 - zaakceptował piotrek737

BR wystawił(a) ocenę 7
 

Leciałem na trasie Warszawa - Berlin - Abu Dhabi. Czyste samoloty, dobre jedzenie i miła obsługa  

brak 

dodano 2013-10-18 18:06 - zaakceptował jsg

P.p wystawił(a) ocenę 10
 

Lot Krk - Pmi - Krk wszystko ok dlatego 10 punktow  

Break 

dodano 2013-10-17 22:51 - zaakceptował andrzejtoulon

Paulina K. wystawił(a) ocenę 9
 

Berlin-Miami nowy samolot duzo miejsca na nogi, Miami-Berlin starszy typ samolotu i mniej miejsca na nogi wysoka nie jestem, obsluga mila. Nie przeszkadzaja mi male niedociagniecia.  

Na trasie Berlin-Miami porcje trochr glodowe Miami-Berlin wysiadlam najedzona i przemarznieta na kosc, malo miejsca na nogi. 

dodano 2013-10-05 15:26 - zaakceptował marecki

sylwester oficjalski wystawił(a) ocenę 2
 

czysto i mila obsługa  

mi osobiście zgubiono bagaż który otrzymalem 2 dnia wieczorem będąc na wakacjach w upale i bez własnych rzeczy, a w drodze powrotnej opóżnienie na pierwszym locie i w rezultacie przymusowy nocleg w Berlinie, finalnie 11,5 godz opóżnienia w przylocie.  

dodano 2013-09-27 00:58 - zaakceptował wojtek

staly bywalec wystawił(a) ocenę 10
 

Lecialem airberlinem na kube i wiele razy na trasie KRK-TXL. Wszystko w parzadku. na pewno jeszcze nie raz nimi polece  

raz spotkalem nie miła stewadesse ale tylko raz 

dodano 2013-09-19 16:38 - zaakceptował spooks

Wlodzimierz Czarnecki PASAŻER wystawił(a) ocenę 1
 

Wylot z w wy 8/07/13 opóźniony 30 min przelot do Berlina i nerwowka zdążymy na samolot czy nie przeprowadza nas po lotnisku pracownica z prędkością światła a pasażerowie ledwie dychaja wsiadamy do samolotu obsługa informuje ze lot do NY będzie spóźniony gdyż czekamy na bagaże Wysidamy na JFK w NJ bagaży oczywiście nie ma .dzisiaj mamy jusz 9 sierpnia pełne 2 dni a ja dalej czekam zniecirpliwiony na bagaż i nie wiem co dalej gdyż ni można się dodzwonić .  

Proszę o dostarczenie bagażu !!! 

dodano 2013-08-10 18:25 - zaakceptował jsg

Adam M. wystawił(a) ocenę 1
 

-  

Próbowaliśmy zarezerwować bilet na samolot linii airberlin. Przez stronę airberlin.com: Strona nie działa prawidłowo. Sprawdzenie rozkładu lotów, dostępnych lotów i dokonanie rezerwacji przez stronę www jest nie możliwe. Udało się tylko odnaleźć nr na infolinię. Przez telefoniczne centrum obsługi: Czekamy 15 minut słuchając muzyki tak irytującej, że telefonu nie da się trzymać przy uchu. Nie udaje się połączyć z pracownikiem. Próbujemy drugi raz. Znów bezskutecznie. Przez biuro obsługi na lotnisku. Pani na lotnisku Okęcie poddenerwowana robi wstęp do histerii gdy grzecznie zadajemy pytania o dostępne loty i cenę biletu. Z panią nie da się spokojnie rozmawiać i zarezerwować miejsc w samolocie.  

dodano 2013-07-31 01:04 - zaakceptował andrzejtoulon

Adam Cend wystawił(a) ocenę 9
 

WAW-TXL-BCN-TXL-WAW samoloty sprawne, poczęstunek przed lotem-cukierek, poczęstunek po locie - czekoladowe serce - "Linia z sercem". Duży wybór napojów, smaczne kanapki. Koce i poduszki oraz prasa kolorowa na pokładzie.  

Na trasie TXL-WAW opóżnienie i zamiana samolotu na lepszy i szybszy. 

dodano 2013-07-21 20:17 - zaakceptował jsg

P.P wystawił(a) ocenę 10
 

Berlin - Krk - Berlin ladowanie 20 min przed czasem w obie strony. Mila obsluga i dobra kawa. cena ok  

Brak 

dodano 2013-07-04 22:10 - zaakceptował kasjanek

Arek wystawił(a) ocenę 9
 

Szybko sprawnie bez opóźnień. Miła obsługa czysty samolot  

minusów nie ma.PS poniżej informacja ze to tania linia. Zdecydowanie nie jest to LowCost 

dodano 2013-07-03 17:49 - zaakceptował kubab222

12 3 4 5 6 7 8
Ostatnio na forum (tylko artykuły)
Informacje z Polski
Enter: Kolejne kierunki w sprzedaży
(29.07) Linia Enter Air wprowadziła dziś (29.07) do sprzedaży indywidualnej bilety na trasach z Warszawy do Olbii... dalej »
Ruch nad Polską wzrósł o 5 proc.
(29.07) Pasażerowie, których loty do Izraela lub na Ukrainę zostały odwołane, mogą domagać się zwrotu kosztów lub... dalej »
29.07 KE zgadza się na pomoc dla LOT-u
28.07 LOT: Zamów posiłek i bagaż online
28.07 Bliżej świata: Eurolotem na Uznam
26.07 Babimost chce do Krakowa
24.07 LOT i Wizz Air wznawiają loty do Izraela
24.07 Wizz: 11 milionów w Katowicach
22.07 Przemysł lotniczy ze wsparciem MG
21.07 Bliżej świata: Sozopol (Bułgaria)